Premier Prayut Chan-o-oha  bagatelliseert opnieuw het tweedracht gerucht tussen hem en vice-premier Prawit

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha vertelde gisteren tegen militaire leiders dat er geen breuk tussen hem en vice-premier Prawit Wongsuwon bestaat.

Premier Prayut, ook minister van Defensie, hield vol dat het gerucht over hem en generaal Prawit die een moeilijke periode doormaakten geheel niet waar was. In plaats daarvan zei de premier dat hij en generaal Prawit altijd een gezonde relatie hadden.

De kwestie werd aan de orde gesteld tijdens de laatste vergadering van de Defensieraad van het fiscale jaar 2021, die werd bijgewoond door leiders van de drie strijdkrachten en andere hoge officieren.

Berichten over spanningen tussen het paar kwamen naar voren na het ontslag van Thamanat Prompow en Narumon Pinyosinwat, naaste medewerkers van generaal Prawit, uit het kabinet.  Generaal Prawit werd naar verluidt in het ongewisse gehouden en na het ontslag van beide medewerkers pas op de hoogte gebracht.

Er is geen breuk tussen mij en broer Pom (generaal Prawit]. Er is alleen liefde tussen ons en dat zal voor altijd zo blijven. Niets zal tussen ons komen”, zo zei Prayut tegen de leiders van de strijdkrachten tijdens de  ontmoeting.

Khun Prawit, die als adviseur van de Defensieraad fungeert, was zelf niet aanwezig bij de vergadering. De speculatie over de kloof werd eerder deze week opnieuw aangewakkerd toen premier Prayut en vice premier Prawit op dezelfde dag afzonderlijke inspectietochten maakten voor overstromingen.

Luitenant-generaal Kongcheep Tantravanich, woordvoerder van het ministerie van Defensie, verwierp gisteren ook het gerucht over spanningen tussen generaal Prawit, premier Prayut en minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paojinda.

Hij bagatelliseerde ook de afzonderlijke inspectiereizen die op woensdag werden gehouden, en zei dat ze details moesten verzamelen over de behoeften van de lokale bevolking ter overweging van het kabinet.  Generaal Anupong werd gezien terwijl hij premier Prayut vergezelde in Phetchaburi, terwijl generaal Prawit werd begeleid door ministers en parlementsleden van de Palang Pracharath-partij.

Volgens luitenant-generaal Kongcheep benadrukte de premier ook eenheid en verzekerde hij dat de coalitieregering in hetzelfde team zat.

Ondertussen nam generaal Prawit, ook leider van de PPRP, niet deel aan de partijvergadering en had kapitein Thamanat, de secretaris-generaal van de partij, gevraagd de vergadering voorzitten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!