Thailand wil een hub worden voor de ruimtevaartindustrie in de regio Azië-Pacific

~NIET VOOR SPEK EN BONEN MEE DOEN~
(Werkelijk meewillen tellen)

BANGKOK:- Thailand heeft een ambitieus plan gelanceerd om leiding te geven aan de ruimtevaartindustrie in Azië-Pacific. Deze week ontmoetten functionarissen van de Thai Geospatial and Space Technology Development Agency (GISTDA) hun collega’s van de Swedish Space Society (SSC) en de Zweedse ambassadeur Jon Åström Grondahl elkaar in Thailand om overeenstemming te bereiken over plannen om samen te werken aan de ontwikkeling van ruimtetechnologie.

Volgens de redactie van Manager Online is Zweden de grootste buitenlandse investeerder in het snelgroeiende ruimtevaartprogramma van Thailand, dat al het satellietgrondstation in Space Krenovation Park nabij Laem Chabang heeft ontwikkeld.

Het SSC zal Thailand helpen met satellietoperaties, raket- en ballonsystemen, lanceringsdiensten en expertise op het gebied van ruimtevaarttechniek.

De bijeenkomst stelt de Thaise functionarissen in staat om de Eastern Economic Corridor (EEC) te demonstreren en te laten zien hoe de oostelijke regio van Thailand een high-tech basis aan het worden is voor een grote verscheidenheid aan bedrijven en industrieën, waaronder bedrijven die zich bezighouden met de lucht- en ruimtevaarttechnologie.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de hoge ambities van Thailand op het gebied van ruimtevaart worden aangeprezen.

Vorig jaar, midden in de COVID-19-pandemie, zei minister van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie, dr.  Anek Laothamatas dat Thailand een eigen ruimteprogramma gaat starten en dat de Thaise regering binnen zeven jaar een eigen ruimteschip zal bouwen.

“Thailand zal het vijfde land in Azië zijn dat een ​​ruimteschip in een baan om de maan zal brengen”, aldus Dr.  Anek. Het project zal voor altijd het hele perspectief van de Thaise bevolking veranderen dat Thailand niet langer een ontwikkelingsland is, maar een land met toekomst, kansen en hoop. “

Maar de plannen stuitten echter wel op zware kritiek van het Thaise publiek die menen dat de Thaise regering zich zou moeten concentreren op dringender zaken zoals het economische herstel na COVID-19.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!