List en bedrog regeert bij het online bestellen van skateboards in Thailand

~IEMAND IN DE LUREN LEGGEN~
(Iemand bedriegen)

BANGKOK:-  De politie waarschuwde gisteren dat de nieuwe rage die bekend staat als surfskating, online geldwoekeraars aantrekt die hun slag slaan bij niets vermoedende consumenten.  

De Thaise politie adviseert de mensen om voorzichtig te zijn bij het online bestellen van surfskateboards nadat nepverkopers meer dan 2,7 miljoen baht bij meer dan 100 slachtoffers achterover wisten te slaan.

Khun Krisana Pattanacharoen, woordvoerder van de politie, verklaarde gisteren dat er snel juridische stappen zouden worden genomen tegen iedereen die betrapt wordt op het uitvoeren van een online surfskate-zwendel.  De beschikbare surfskate-uitrusting in Thailand is nog schaars, wat betekent dat klanten boards vooraf bij online handelaren moeten bestellen.

“Criminelen maken van deze gelegenheid gebruik om zwendel te plegen door kortingen te beloven aan mensen die de volle mep betalen, maar vervolgens nooit een skateboard afleveren.

Degenen die schuldig worden bevonden aan online surfskate-oplichting, kunnen tot drie jaar gevangenisstraf en / of een boete van maximaal 60.000 baht krijgen, zo waarschuwde Krisana.

 “Ze krijgen te maken met een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en / of een boete van maximaal 100.000 baht als ze meerdere slachtoffers oplichten”, zo voegde hij eraan toe.

 “Om te voorkomen dat mensen het slachtoffer worden van deze verkoopfraude, moeten mensen de informatie van online handelaars zorgvuldig controleren, de productrecensies van klanten lezen en remboursdiensten gebruiken bij het kopen van goederen via online kanalen,” zo beëindigde Khun Krisana zijn pleidooi tegen de pers.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailans
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!