Thailand waarschuwt voor openbaar cannabisgebruik en legt bij constatering boetes en gevangenisstraf op

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid, het DOH, onder het ministerie van Volksgezondheid heeft het publiek streng gewaarschuwd voor de juridische gevolgen van het roken van cannabis in openbare ruimtes.  Het DOH heeft ook de lokale autoriteiten op de hoogte gebracht om zich voor te bereiden op strengere handhaving tegen ongegronde toevallige gebeurtenissen.  Daarnaast wordt het publiek aangemoedigd om eventuele overlast incidenten onmiddellijk te melden aan lokale ambtenaren.

Dr. Atthapol Kaewsamrit, de plv.  directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, vermeldde dat het gisteren Wereld Marihuana Dag was. Het ministerie roept dan ook nadrukkelijk zowel burgers als ondernemers op om voorzichtig te zijn en zich niet in te laten met activiteiten die mogelijk in strijd zijn met de wet.  De zorg is dat er misschien copycat-evenementen zijn die internationale bijeenkomsten nabootsen, waar cannabisgebruik strikt is toegestaan ​​voor medicinale doeleinden en in gecontroleerde omgevingen.

Bovendien veroorzaakt het roken van cannabis een geur en wordt rook als hinderlijk beschouwd volgens de aankondiging van het Ministerie van Volksgezondheid, van kracht sinds 15 juni 2022.

Richtlijnen voor het beheersen van dergelijke overlast werden ook verstrekt door het Ministerie op 9 juni 2022. Lokale functionarissen, openbare  gezondheidsfunctionarissen of degenen die door lokale autoriteiten zijn aangesteld, hebben de verantwoordelijkheid en bevoegdheid om toezicht te houden op en controle uit te oefenen op activiteiten die cannabisrook of -geur kunnen veroorzaken.

Bij constatering van overlast hebben de verantwoordelijke ambtenaren de plicht om de zaak te onderzoeken.  Indien bewezen of ondersteund door getuigenverklaringen, vindt verder onderzoek naar de situatie, schuldigen, klagers en personen in de buurt plaats.  Ambtenaren zijn dan  erolicht verklaringen opnemen als bewijs.  De functionarissen hebben dan ook de bevoegdheid om betrokkenen te instrueren binnen een redelijke termijn de overlast te beëindigen of verdere overlast te voorkomen.

Als de verantwoordelijke partij zich niet aan de aanbevelingen houdt, zullen lokale functionarissen een schriftelijke richtlijn uitvaardigen door gebruik te maken van hun bevoegdheid op grond van artikel 27 (in het geval van openbare plaatsen of wegen) of artikel 28 (in het geval van privé-eigendommen) van de Wet op de volksgezondheid B.E.  2535 en zijn amendementen.  Partijen dienen dan binnen een redelijke termijn de nodige aanpassingen te doen of bovengenoemde overlast te beëindigen, anders riskeren ze boetes en rechtszaken.

 Bij het niet naleven van richtlijnen kunnen lokale functionarissen juridische stappen ondernemen op grond van de Wet publieke gezondheid.  Straffen zijn onder meer een gevangenisstraf van maximaal 3 maanden of een boete van maximaal 25.000 baht of een combinatie van beide.

Dus, voor iedereen die zich misschien een beetje te ontspannen of te feestelijk voelt, houd er rekening mee dat de Thaise autoriteiten niet in hun sas zijn, als zij u betrappen. 

Beter veilig en opmerkzaam zijn dan sorry zeggen en, nou ja, een fikse boete krijgen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

2 gedachten aan “Thailand waarschuwt voor openbaar cannabisgebruik en legt bij constatering boetes en gevangenisstraf op”

  1. Tot nu toe is er niemand in het nieuws verschenen die is opgepakt voor wiet roken.

    Dronken rondrijden, prostitiutie, zonder helm rondrijden is ook wettelijk verboden en wordt gewoon dagenlijks gedaan over heel Thailand.

    Dus zou me geen zorgen maken als je een berichtje ziet zoals deze post en lekker gewoon door roken….ik klaag ook nie als jullie met een biertje op de brommer stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!