KLM introduceert vanaf oktober vluchten van Amsterdam naar Phuket

~LANDEN VERZANDEN, ZANDEN VERLANDEN~
(Alles op aarde is veranderlijk)

NEDERLAND:- Dat KLM een uitbreiding van haar netwerk vanaf komende winter heeft aangekondigd, zal voor U als trouwe lezer van mijn blog “Olleke Bolleke in Thailand” géén nieuws zijn. De vliegmaatschappij heeft laten weten vanaf oktober op Phuket te willen vliegen met een tussenstop in Kuala Lumpur.

Volgens artikel in een TTR Weekly is Phuket de enige Aziatische vakantiebestemming die gepland staat voor de lancering in oktober.

De vluchten van Amsterdam naar Phuket zullen in beide richtingen  op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, met een tussenstop in Kuala Lumpur verzorgd worden.  

In een verklaring die de voorlopige winterdienstregeling van 31 oktober tot 26 maart volgend jaar bevestigt, zegt KLM haar netwerk uit te breiden waar herstel het snelst is, om passagiers een zo breed mogelijk aanbod aan vakantiebestemmingen te bieden.

“Nu de algemene situatie en vooruitzichten aan verbeteren, is. staat netwerkuitbreiding ook weer op de agenda.  We hebben bestemmingen gekozen waar het herstel het snelst is, cq verwacht wordt.

KLM-baas Pieter Elbers zegt dat de toevoeging van de nieuwe bestemming de eerste stap is in de wederopbouw van het internationale netwerk van de vervoerder.

 “Voor KLM is dit de volgende, belangrijke stap in de wederopbouw van haar netwerk.  We zullen tijdens de zomer maar liefst 99 bestemmingen in Europa bedienen en met deze laatste uitbreiding zullen we het intercontinentale netwerk van KLM voor de winter aanzienlijk versterken.”

 Phuket maakt zich op voor de lancering van zijn “Sandbox” -model, waarbij het eiland vanaf 1 juli heropent en afziet van verplichte quarantaine voor gevaccineerde buitenlandse toeristen. Hoewel aanvankelijk slechts een “soft opening” wordt verwacht, hopen functionarissen dat tegen oktober de  programma goed ingeburgerd zal zijn en dat de meeste inwoners van Phuket volledig zullen worden gevaccineerd.  In de beginfase is het programma alleen van toepassing op bezoekers uit landen met een laag tot gemiddeld risico, maar het zal waarschijnlijk in oktober worden uitgebreid naar alle landen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TTR weekly 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TTR weekly 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!