Thailand voert op 1 april van dit jaar de suiker-tax in

BANGKOK:- Khun Ekniti Nitithanprapas, directeur-generaal van de accijnsafdeling, zei dat ambtenaren vanaf 1 april de derde fase van de belasting op suikerhoudende dranken zullen voortzetten, terwijl de belastingverhoging oorspronkelijk op 1 oktober vorig jaar in werking zou treden, maar door het kabinet zes maanden werd uitgesteld.

De Dienst Accijnzen heeft het grote publiek laten weten dat de accijnzen op suikerhoudende dranken op 1 april verhoogd gaat worden.

De belastingverhoging zou oorspronkelijk op 1 oktober vorig jaar ingaan, maar werd door het kabinet zes maanden uitgesteld.  Het uitstel was bedoeld om bedrijven de tijd te geven hun prijzen aan te passen, waardoor wordt voorkomen dat de kosten van hogere belastingen worden doorberekend aan de consument.

De gewijzigde accijnsstructuur op dranken werd van kracht in 2017, waarbij naast de accijns op dranken een vergoeding werd opgelegd voor zoetstoffen op basis van suiker om fabrikanten onder druk te zetten om het suikergehalte in hun dranken te verlagen ten voordele van de consument.  Gezondheid.  

De belastingverhoging komt ook overeen met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om niet-overdraagbare ziekten te voorkomen en in te dammen.

Het was de bedoeling dat de herziene belastingtarieven in vier fasen geleidelijk zouden stijgen.  De regering heeft haar schema echter uitgesteld, omdat de hogere belasting rechtstreeks van invloed kan zijn op consumenten en het herstel van door de pandemie getroffen exploitanten van drankenbedrijven kan belemmeren.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!