De marine van Thailand wilt het gezonken korvet “HTMS 442 Sukhothai” bergen om de weer in gebruik te nemen

BANGKOK:- Een speciaal opgerichte commissie binnen de Thaise marine gaat een bedrijf selecteren dat met spoed het oorlogsschip moet bergen. Volgens de Thaise krant Naewna zal het korvet met een met een geschat budget van 100 miljoen baht weer over de Thaise wateren varen. De commissie, voorgezeten door admiraal Adung Phan-iam, commandant van de Thaise vloot, moet de procedure volgen en definitieve goedkeuring vragen aan het ministerie van Defensie voor uitgaven voor de berging van het korvet, dat op ongeveer 19 zeemijl uit het district Bang Saphan in de provincie Prachuap Khiri Khan tot een diepte van ruim 40 meter is gezonken.

Er zijn 12 bedrijven die voldoen aan de criteria van de marine voor het bergen van het oorlogsschip, de belangrijkste is dat de toestand van het schip behouden moet blijven om het weer in gebruik te kunnen nemen.  Dit betekent dat het niet gedemonteerd of in stukken gesneden mag worden.  

Deze particuliere bedrijven zijn van mening dat het hele oorlogsschip naar de oppervlakte kan worden gebracht met behulp van effectieve technieken en apparatuur zoals kranen en boeien.  Een deel van de apparatuur zou echter uit het buitenland moeten worden aangevoerd, wat enige tijd zal duren.

Admiraal Adung zei dat noch bemanning noch passagiers op het oorlogsschip waren omdat het bevel om het schip te verlaten was gegeven in de nacht van het zinken.  Duikers zijn naar het gezonken korvet afgedaald om het schip te verkennen en plannen op te stellen voor de berging, maar ze konden de romp niet binnendringen vanwege het risico dat het schip verder zou kantelen, waardoor ze in gevaar zouden kunnen komen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!