Thailand voert de maatregelen tegen apenpokken op, reizigers word gevraagd om gezondheidsverklaring af te geven

THAILAND:- Het Department of Disease Control (DDC) heeft strikte regels ingevoerd voor het screenen van bezoekers uit landen waar apenpokken zijn aangetroffen.

De inkomende reizigers  moeten bij aankomst gezondheidsverklaringen invullen.  De kaarten zullen ook een QR-code hebben die moet worden gescand, zodat inkomende toeristen informatie over symptomen kunnen krijgen en deze na aankomst kunnen melden.  Ze kunnen dan advies krijgen over waar ze medische hulp kunnen krijgen.

Het DDC heeft in allerijl een noodoperatiecentrum, afgekort een EOC, opgezet om de verspreiding van het virus in de gaten te houden en eiste dat immigratieambtenaren uitkijken voor bezoekers uit Centraal- en West-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal, waar het virus is geconstateerd.

Alle bezoekers die mogelijke symptomen lijken te hebben, worden voor testen in het ziekenhuis opgenomen.

Dr. Chakkarat Pitayawonganon, directeur van de afdeling epidemiologie van de afdeling, zei gisteren dat het EOC zal helpen bij het screenen van inkomende toeristen die mogelijk het risico lopen het virus op te lopen nadat ze naar landen met uitbraken zijn gereisd.

Het kan van de ene persoon op de andere worden overgedragen door nauw contact met laesies, lichaamsvloeistoffen, ademhalingsdruppels en besmette materialen.

Thailand moest het EOC oprichten om de uitbraak in het buitenland nauwlettend te volgen, hoewel er tot nu toe geen gevallen in het koninkrijk zijn geregistreerd.

Het EOC wil zaken in het buitenland in de gaten houden en de laatste gegevens bijwerken over hoe het virus kan worden voorkomen, zei hij.

Dr. Chakkarat zei dat geïnfecteerde mensen tijdens de incubatieperiode mogelijk geen zichtbare symptomen vertonen zoals huiduitslag en verheven plekken die in blaren en vervolgens korsten veranderen.

Ze kunnen de screening bij immigratie doorstaan ​​​​en het land binnenkomen.  Ambtenaren zullen echter goed kijken naar passagiers uit landen met uitbraken. Hij voegde er ook aan toe dat passagiers gezondheidsverklaringen moeten invullen voordat ze ter inspectie aankomen.  De kaarten zullen vragen stellen over het hebben van mogelijke symptomen.

De eerste symptomen zijn koorts, hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, gezwollen klieren, koude rillingen en uitputting.  Het departement Medische Wetenschappen is verantwoordelijk voor het verzamelen van monsters van toeristen die dergelijke symptomen kunnen vertonen.

Dr. Chakkarat legde uit dat het apenpokkenvirus al vele jaren in Afrika bestaat, maar dat reizigers het virus onlangs naar Europa hebben gebracht en dat infecties zich waarschijnlijk van daaruit zullen verspreiden. Hij zei dat apenpokken symptomen veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met die van pokken, hoewel ze vaak minder ernstig zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!