Thailand voegt zich bij de wereld om koningin Elizabeth II te herdenken

BANGKOK:- Het koninkrijk heeft zich bij de rest van de wereld gevoegd om de gisteren overleden Britse koningin Elizabeth II te herdenken. De Thaise regering heeft nu alle departementen bevolen om vanaf 11 september drie dagen lang de vlaggen halfstok te hangen ter ere van haar.

De koningin had warme betrekkingen met de overleden koning van Thailand, Zijne Majesteit Bhumibol Adulyadej.  In het verleden had ze Thailand bezocht en de koning geprezen voor het helpen van Thailand om verfijnd en modern te worden, met behoud van zijn oude cultuur.

Koningin Elizabeth II stierf op 96-jarige leeftijd in Balmoral Palace in Schotland.  Ze was ’s werelds op een na langst regerende monarch in de geschiedenis, na 70 jaar te hebben geregeerd.  De Britse koninklijke familie kondigde haar dood aan op Twitter en zei dat ze vredig stierf, hoewel de familie de oorzaak niet specificeerde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise kranten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!