Extreme modderwegen in Thailand weerhouden de leraren er niet van om les te geven

TAK:- De onder water staande trottoirs in Thailand zijn al erg genoeg, maar in landelijke gebieden van de provincie Tak hebben overstromingen op de onverharde wegen geleid tot klei-moddermoerassen.  Veel wegen zijn totaal onbegaanbaar, maar sommige toegewijde leraren doen er alles aan om elke dag naar school te pendelen.  In het Umphang-district van de noordoostelijke provincie waren de wegen bijzonder slecht, vooral rond het wildreservaat van Umphang.

Er zijn veel lokale scholen rond het reservaat, waar onverharde wegen gemaakt van kleigrond zijn veranderd in kleverige, diepe modderpoelen.  Lokale functionarissen stonden paraat, klaar om sleepwagens te gebruiken om gestrande auto’s en fietsen uit het stroperige slib te trekken.  

Bewoners hebben vaker met het probleem geworsteld en weten dat ze tijdens het regenseizoen geen eenvoudige motoren en gewone auto’s gebruiken.  Ze zijn bereid om tijdens de meeste natte periodes trailmotoren en voertuigen met vierwielaandrijving te gebruiken.

Maar deze maand is extreem slecht met zware regenval en overstromingen die een groot deel van Thailand treffen.  Korte ritten duren maar liefst zes uur kruipen door de moerassige wegen met modder die langs de wielen van het voertuig kruipt.  

Ondertussen liet het Thais Meteorologisch instituut weten dat het land deze week alleen maar meer plotselinge overstromingen en hevige stortbuien kan verwachten, vooral in noordoostelijke provincies zoals Tak, samen met het noorden, midden, oosten en zuiden.

Een leraar van het informele onderwijscentrum van het Umphang-district legde uit dat, hoewel het vermoeiend was om uren en uren door de modder te sjokken om zijn werk op de school te bereiken, vertelde dat hij niet zou opgeven en zou alles op alles zetten om naar school te gaan om daar les te geven  .

 “Ik ben trots op mijn werk als docent, geholpen door collega’s, studenten en dorpelingen”,

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron:  The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!