Thailand verwijderd van de veilige Europese reislijst te midden van stijgende Covid-gevallen

BANGKOK:- De Raad van de Europese Unie heeft Thailand verwijderd van zijn veilige reislijst, ook wel EU-witte lijst genoemd, tijdens de Covid-19-situatie, zo verklaarde de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Khun Thani Saengrat, dit weekend.

“Als gevolg hiervan zullen reizigers uit Thailand nu worden geconfronteerd met beperkingen bij het binnenkomen van EU-landen, inclusief mogelijke quarantaine”, voegde hij eraan toe.

De speciale administratieve regio’s Hong Kong en Macau in China staan ​​ook op de veilige lijst.

“De EU-witte lijst is op 30 juni opgesteld en is bedoeld als richtlijn voor leden van de Europese Unie om geschikte screeningmaatregelen te nemen voor buitenlandse reizigers die EU-landen willen binnenkomen tijdens de Covid-19-situatie”, zei Thani.

“Om in aanmerking te komen voor de lijst, moet een land in de afgelopen 14 dagen een besmettingspercentage hebben van minder dan 75 mensen per 100.000 inwoners.  De EU-Raad houdt ook rekening met de trend van nieuwe infecties, ziektebestrijdingsmaatregelen en vaccinatiegraad in elk land.  De lijst is regelmatig herzien en bijgewerkt.

“Sinds de oprichting stond Thailand op de witte lijst van de EU tot de laatste update op donderdag”, aldus Mr. Thani.

“De EU White List is een aanbeveling voor lidstaten om screeningmaatregelen voor buitenlandse bezoekers te implementeren.  Het is nog steeds aan de individuele EU-landen om te beslissen of ze de reisbeperkingen willen opheffen”, voegde Thani eraan toe.

Neem voor meer informatie contact op met de ambassade van het EU-land of ga naar https://reopen.europa.eu.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!