Thailand verwerpt bewering over pfizer-reactie van Thaise prinses als compleet nep 

BANGKOK:-De controversiële bewering dat Thailand het contract met Pfizer voor het Covid-19-vaccin wil beëindigen omdat de Thaise prinses Bajrakitiyabha in coma raakte na een booster-injectie, is afgedaan als vals.  

De tegenstrijdige verklaringen van een gepensioneerde microbiologieprofessor, Sucharit Bhakdi, zijn door de Thaise regering afgedaan als “nepnieuws”.  Professor Bhakdi had beweerd dat de Thaise regering overwoog het contract met Pfizer voor het Covid-vaccin te beëindigen vanwege vermeende zorgen over de veiligheid van het vaccin.

De beweringen van Bhakdi werden op grote schaal verspreid op sociale media en veroorzaakten een publieke verontwaardiging.  Het Thaise Ministerie van Ziektebestrijding en het Nationaal Immunisatie Instituut hebben echter bevestigd dat er geen plannen zijn om het contract van Thailand met Pfizer of een andere fabrikant van Covid-vaccins te wijzigen, zo meldde de verzamelde pers.

Een functionaris van het National Vaccine Institute, die liever anoniem bleef, zei dat het Covid-vaccin veilig is en wordt aanbevolen voor het grote publiek.  Thailand blijft het vaccin van Pfizer gebruiken en evalueert momenteel de bivalente boosterdosis, maar heeft geen plannen om te stoppen met het bestellen van het huidige vaccin.

Pfizer merkte op hun beurt in een verklaring op dat de ziektebestrijdingsdienst van Thailand het vaccin blijft aanbevelen “voor alle goedgekeurde leeftijden en indicaties”.  Professor Bhakdi erkende dat sommige beweringen die op internet circuleren “overdreven” zijn, maar hij blijft bezorgd over het vaccin.  

De valse beweringen over het vaccin komen voort uit toenemende zorgen over de gezondheid van prinses Bajrakitiyabha, die naar verluidt in coma is geraakt na een booster-injectie.  Medische experts bevestigden echter dat haar toestand te wijten was aan een onregelmatige hartslag veroorzaakt door een mycoplasma-infectie en niet aan een bijwerking van het Covid-vaccin.

De Thaise koninklijke familie heeft geen commentaar gegeven op de toestand van de 44-jarige prinses, de oudste dochter van de koning en een potentiële erfgenaam van de troon.  In een verklaring van het Koninklijk Paleis van 7 januari stond dat prinses Bajrakitiyabha bewusteloos was en aan de beademing lag nadat ze in coma was geraakt tijdens het trainen van honden voor een legertentoonstelling.  

De verklaring schreef haar ineenstorting toe aan een onregelmatige hartslag veroorzaakt door mycoplasma-infectie, een bacteriële ziekte die meestal gepaard gaat met longontsteking.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!