Op Valentijnsdag dit jaar kunnen LGBT-paren in Rayong trouwen om daarna naar Koh Samet op huwelijksreis te gaan

RAYONG:- LGBT en heterokoppels kunnen deze Valentijnsdag hun huwelijk in Rayong laten registreren en vervolgens op huwelijksreis gaan op het liefdeseiland Koh Samet in de oostelijke provincie.

Het eerste ‘Rayong in Love’-evenement zal worden gehouden in de Phra Chedi Klang Nam in het hoofddistrict, een romantische achtergrond voor stelletjes om in het huwelijksbootje te stappen.  Het thema wordt “Liefde kent geen voorwaarde”, zo maakte het districtshoofd khun  Ruengrit Prakobtham op een persconferentie bekend.

“Het evenement verwelkomt paren van alle geslachten, inclusief die van de LGBT-groep,” zei hij.  “Het districtskantoor zal voor elk paar een officiële huwelijksakte afgeven.”

Khun Ruengrit vertelde wel dat de huwelijksakten die aan LHBT-paren worden afgegeven geen rechtsgevolgen zullen hebben, aangezien Thailand het homohuwelijk nog niet officieel heeft erkend.

Ze zouden echter wel een krachtig effect hebben op de harten van LGBT-paren, zei hij, eraan toevoegend dat hij persoonlijk alle certificaten zou ondertekenen die tijdens de ceremonie werden uitgereikt.

De trouwlustigen paren maken kans op speciale prijzen, waaronder dubbele gouden ringen en cadeaubonnen voor hotels en restaurants in Rayong.  Jonggehuwden kunnen ook stands bezoeken die OTOP-producten en straatvoedsel verkopen op de beurs, die aanstaande dinsdag van 13.00 tot 20.00 uur loopt.

Degenen die willen dat de romantiek blijft hangen, kunnen een veerboot nemen naar het nabijgelegen Koh Samet voor een huwelijksreis op het vakantie-eiland.

Khun Apakorn, 42 jaar, lid van de LGBT-gemeenschap in Rayong, zei dat de gemeenschap dankbaar is voor de inspanningen van het district om mensen van alle geslachten op te nemen.  Ze zei dat zij en haar levenspartner van plan zijn om hun huwelijk op het evenement te registreren om hun liefdesbanden te versterken.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!