Japanse fotograaf blaast de nostalgie van Bangkok nieuw leven in met prachtige filmfoto’s

THAILAND:- Foto’s van Bangkok uit het verleden, gemaakt door de Japanse fotograaf Doi Kuro, zijn viraal gegaan op Thaise sociale media als reactie op de terugkeer van de Y2K-mode.  De beelden roepen een gevoel van nostalgie op bij wie zich de goede oude tijd herinnert.

De modetrend Y2K (Jaar 2 Kilo) of Jaar 2000 raast door Thailand en tieners worden teruggevoerd naar de tijd van de baggy jeans, minirokjes, dikke sneakers en plateauzolen.

De trend beïnvloedde niet alleen hun stijl, maar ook hun accessoires, waarbij tieners digitale miniatuurcamera’s zagen die vergelijkbaar waren met de camera’s die in het midden van de jaren 90 gangbaar waren.

Het verband tussen de oude foto’s van Bangkok gemaakt door Doi Kuro en de terugkeer van Y2K-mode is misschien niet meteen duidelijk, maar de trend heeft bij veel mensen een golf van nostalgie teweeggebracht naar de oude tijd van Thailand en Bangkok.

Thaise beroemdheden zijn ook op de wagen gesprongen door foto’s van zichzelf in Y2K-stijl te posten en hun herinneringen aan het tijdperk op sociale media te delen, terwijl anderen bekendmaakten dat ze oude Thaise films zijn gaan kijken om nostalgisch te voelen.

Doi Kuro’s foto’s van Bangkok in de jaren tachtig circuleren al jaren op Thaise sociale media en roepen een gevoel van nostalgie op bij Thaise netizens die zich hun leven in die tijd herinneren.

De foto’s werden warm onthaald en velen spraken hun dankbaarheid uit voor de rol van de fotograaf bij het bewaren van de herinneringen aan Bangkok en het delen van hun eigen verhalen.  Sommige gebruikers spraken echter ook hun teleurstelling uit over het feit dat de wegen en voorzieningen in Bangkok in de loop der jaren grotendeels ongewijzigd zijn gebleven en zouden kunnen profiteren van verdere ontwikkeling.

Naast Bangkok reisde Kuro ook naar andere provincies zoals Chiang Mai in het noorden en Songkhla in het zuiden.  Hij had ook een enorme fotocollectie in Azië, zoals in Taiwan, Vietnam, Maleisië, enz. 

Het is mogelijk om meer van zijn werken op zijn Facebook-account Doi Kuro te zien

Maar laten we nu even terug gaan naar Bangkok in de jaren 90!

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!