Thailand verwacht na het Songkran meer Covid19 infecties

BANGKOK:- Het bureau voor epidemiologie verwacht dat het aantal gevallen van Covid-19 zal stijgen na de Songkran Festival vanwege de activiteiten van mensen tijdens het festival en hun reis, zo liet de directeur van de afdeling ziektebestrijding, het DDC weten. 

Khun Thares Krasanairawiwong zei het aantal gevallen na Songkran hoger zou kunnen uitvallen dan na het nieuwe jaar bij maatregelen opgelegd tegen Covid-19 werden versoepeld. Als gevolg hiervan zijn mensen dat niet verplicht om Covid-tests te doen voordat ze aan activiteiten deelnemen en dat zijn er minder buitenshuis maskers dragen. 

Hij vertelde dat tussen 9 en 15 april, de 15e week van 2023, 435 nieuwe besmettingen voor behandeling in ziekenhuizen werden opgenomen, gemiddeld 62 per dag of 2,5 keer hoger dan de week daarvoor. Van hen hadden er 30 een longontsteking en 19 werden beademd, de stijgingen van respectievelijk 58% en 36%.

In die periode vielen er twee dodelijke slachtoffers. Ze behoorden tot de groep van mensen die meer dan drie maanden geleden de laatste booster-injecties hebben gekregen. Daarom zijn mensen in risicogroepen, vooral ouderen en mensen met onderliggende ziekten, moeten proberen een booster-injectie te krijgen bij een medische dienst kantoor in de buurt van hun huizen zo snel mogelijk, zei dr. Thares. 

Dr. Sopon Iamsirithavorn, de directeur-generaal van de DDC, zei het meeste degenen die in deze periode voor behandeling in ziekenhuizen zijn opgenomen, bevinden zich niet in een ernstige aandoening omdat ze eerder waren gevaccineerd of liepen de ziekte op, waardoor ze enige immuniteit hadden. 

Na Songkran wordt mensen geadviseerd zichzelf in de gaten te houden minstens zeven dagen en vermijd nauw contact met ouderen of mensen met chronische ziekten, voegde hij eraan toe. 

Voor wat betreft de verspreiding van Covid-19 van de XBB.1.16-variant, deze is gedetecteerd in 22 landen, voornamelijk India. Dat meldt GISAID, het Global Initiative op het delen van alle griepgegevens, vanaf 13 april waren dat bijna 3.000 gevallen wereldwijd gemeld, zes in Thailand, zei dr. Sopon.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!