De oudste nachtclub van Pattaya hangt de harp aan de wilgen en gaat uit eigen beweging dicht

PATTAYA:- Volgens een rapportage van stoere go-go-goeroes Stickman’s Weekly Column en Dave the Rave gaat de Marine discotheek dat al meer dan 30 jaar Pattaya’s Walking Street siert, nu toch echt dicht.

Een van de grootste muziekclubs in het grootste uitgaansgebieden van Pattaya de Marine Disco (uitgesproken als mal-ee in het Thais), werd voor het eerst tijdens de oorlog in Vietnam in de jaren zeventig geopend en trok grote aantallen Amerikaanse militairen naar vakantie en ontspanning.  Sommigen inwoners beweren dat de oorspronkelijke locatie op een andere locatie in Pattaya was.

Het succes van de maritieme disco zette zich voort in de jaren negentig, toen de Walking Street nieuwe markten aansprak voor feestvierders uit het VK, het vasteland van Europa en Australië.  Columnist Bernard Trink zou destijds de term “Chickenfarm” voor de disco hebben bedacht.  Maar waarschijnlijk beschreef hij meer de naïeve en hongerige buitenlandse klanten dan de lachende dames op de dansvloer of aan de zeven pooltafels die kenmerkend waren voor het enorme complex.

In de afgelopen jaren begon de discotheek aan populariteit te verliezen.  Sommigen waren van mening dat de locatie bovenaan een roltrap een veiligheidsrisico vormde in geval van brand, terwijl anderen vonden dat personen van het derde geslacht te dominant waren geworden onder de dames.  

De belangrijkste factor is echter waarschijnlijk de stijlvolle concurrentie van naburige clubs, die met hun spraakmakende dj’s steeds flitsender en hightech werden.  De club stopte zelfs met het bijwerken van hun Facebook-pagina.

In de post-Covid-omgeving lijkt ook de buitenlandse clientèle van nationaliteit in Walking Street te veranderen.  Anno 2023 lijkt het vooral Aziatische vakantiegangers aan te spreken, terwijl de traditionele clientèle, b.v.  B. Britse vakantiegangers, samengekomen in Soi Buakhao en Soi LK Metro in een ander deel van de stad.  De gevolgen van de grote pandemie voor het avondentertainment in Pattaya zijn bij lange na nog niet te overzien.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Stickman weekly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!