Thailand verwacht meer geld te verdienen met terugkeer toeristen

BANGKOK:- Thailand verwacht dit najaar meer geld te verdienen met de terugkeer van toeristen. Het land schat dat het zo’n 400 miljard baht, omgerekend zo’n 11 miljard euro, kan binnenhalen nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en toeristen de hotspots zoals hoofdstad Bangkok, Phuket en Koh Samui weer zullen weten te vinden.

Het land, dat qua inkomsten sterk afhankelijk is van toerisme, verwacht tussen de zomer en het einde van het jaar zo’n 7,5 miljoen toeristen. Dat is een stijging van 1840 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen waren er nog forse reisbeperkingen door het coronavirus. Tegen het einde van het jaar moeten er zo’n 10 miljoen toeristen in Thailand geweest zijn, aldus een woordvoerster van de Thaise overheid.

Het beter dan verwachte herstel van het toerisme heeft de Thaise centrale bank en andere overheidsinstanties de ramingen voor het aantal vakantiegangers naar boven doen bijstellen. Het groeiende toerisme zou de klap van de hoge inflatie en export, die achterblijven, moeten opvangen. Wel blijven er volgens de overheidswoordvoerster onzekerheden bestaan die het herstel in de weg kunnen zitten, zoals de problemen rond de coronapandemie en de impact van de oorlog in Oekraïne.

Forse stijging

De terugkeer van vakantiegangers heeft ook gezorgd voor een groei van het aantal bedrijven in de toerisme-industrie. Zo zijn er bijna 550 nieuwe bedrijven in die sector bijgekomen in de eerste zeven maanden van dit jaar, een forse stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus overheidsgegevens.

Voor de pandemie was toerisme goed voor zo’n 12 procent van het bruto binnenlands product van Thailand en zorgde het voor een vijfde van alle banen in het land. In 2019 bezochten zo’n 40 miljoen toeristen het land, die zorgden voor zo’n 60 miljard euro aan inkomsten, aldus de centrale bank van het land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie Znet
Bron: Zeelandnet.nl 

Eén gedachte over “Thailand verwacht meer geld te verdienen met terugkeer toeristen”

 1. Willen ze nog meer toeristen binnen lokken dan zullen ze eerst de inreis regels moeten versoepelen.
  Teveel regels houden de toeristen tegen.
  Bij binnenkomst gelijk een stempel voor 60 dagen.
  Eventueel nog een verlenging via een border run of bij de immigratie dienst.
  Geen gedoe met visa.en papier werk
  Ik hoop dat de grote bazen dit ook lezen.

  We wachten het af

  Vr gr Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!