De waarnemend premier van Thailand rammelt flink aan de deur van het RTP en eist nu een einde aan omkoping en corruptie of 

BANGKOK:- De vice-premier Prawit Wongsuwan, die vorige week door het Grondwettelijk Hof tot bewindvoerder werd benoemd nadat premier Prayut Chan-ocha uit zijn ambt was geschorst wegens onjuistheden omtrent ambtstermijn, neemt korte metten om de korpsleiding van de Koninklijke Thaise politie wakker te schudden.

Tijdens de eerste vergadering van de politiecommissie gisteren, een commissie die voorheen werd voorgezeten door Prayut, vroeg Prawit de politie om direct actie te ondernemen om hun werk te verbeteren.

De RTP, door critici beschreven als een organisatie van het type maffia in bruine kleren, vertelde Prawit tijdens de bijeenkomst: Geen steekpenningen meer, helemaal geen ongepast gedrag, geen corruptie van welke aard dan ook

De RTP mag nader geen beding gunsten verlenen en de wet tot op de letter volgen.

Anders…zwaait er wat voor hen!

Khun Prawit gaf alle commandanten de opdracht ervoor te zorgen dat iedereen die zijn bevelen niet gehoorzaamde, zou worden onderworpen aan disciplinaire maatregelen en/of dat de wet zelf zou worden toegepast.

Het was geen verrassing dat de Daily News dit nieuws oppikte in de kop en de naam “Big Pom” gebruikte, de bijnaam van Prawit.  ​“Pom” betekent rond of mollig, maar betekent ook fort. Prawit staat bekend om zijn voorliefde voor culinaire losbandigheid.

Vicepremier Prawit heeft de RTP ook bevolen om hard op te treden tegen drugs, illegale immigranten, technische misdaad, waaronder callcenters, online wapenverkoop en woekeraars.

Prawit gaat eind september met pensioen en de vergadering werd gebruikt om de selectie van zijn opvolger goed te keuren en in totaal 254 hoge officieren te bevestigen die begin oktober aantreden. Hij weigerde commentaar te geven op zijn opvolger en vertelde de pers dat er verschillende juridische redenen waren om te wachten.

Het nieuwe hoofd van de politie in Thailand – naar verluidt al gekozen door Prayut – zou de 13e hoofdcommissaris van de Koninklijke Thaise politie worden.

En nu maar hopen dat dit getal géén ongeluk brengt maar een kentering in het werk van de Thaise politie.

Iedereen in Thailand houdt zijn adem in.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: DailyNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!