Thailand erkent na 93 jaar drie katholieke kerken en zes boeddhistische tempels

BANGKOK:- In 2021 keurde het koninkrijk Thailand een wet goed om de erkenning van gebedsplaatsen te vereenvoudigen.  De overheid van Thailand heeft drie katholieke kerken en zes boeddhistische tempels erkend. 

Opmerkelijk echter is dat de drie kerken ruim 93 jaar op hun erkenning moesten wachten. Volgens Itthiphol Khunpluem, de minister van Cultuur, is de maatregel genomen om de religieuze verstandhouding van het land, waarvan een ruime meerderheid van de bevolking boeddhistisch is, te bevorderen. 

Burgers hebben recht op een plaats voor religieuze activiteiten, die ook een impuls geven aan onderwijs en die ethische waarden bijbrengen.

Met de erkenning telt het koninkrijk Thailand 60 erkende katholieke kerken. Maar de erkenning van de 57 andere kerkgebouwen gebeurde al vóór 1929. De nieuw erkende kerken zijn de Sint-Thomas de Apostelkerk in Bangkok, de Sint-Monicakerk in de provincie Nan en de Sint-Jozef, werkmankerk in de provincie Phrae. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: Ucanews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!