Thailand verwacht groei in de luchtvaartindustrie

BANGKOK:- De Burgerluchtvaartadministratie van Thailand, het CAAT, verwacht dat de luchtvaartindustrie in 2024-2025 zal groeien. Ook werkt ze aan een masterplan voor onbemande luchtvaartuigen of drones, welke een duurzame groei in deze sector mogelijk moet maken.

Directeur-generaal, Khun Suttipong Kongpool van het CAAT sprak onlangs met de pers over het onderwerp “Het opnieuw lanceren van de Thaise luchtvaartindustrie na de Covid-19-crisis”. 

Hij wees erop dat de luchtvaartindustrie een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van de nationale economie, aangezien zij is een mechanisme dat de toeristenindustrie ondersteunt. 

Het CAAT heeft daarom een ​​plan opgesteld om de luchtvaartindustrie van 2022 tot 2025 nieuw leven in te blazen. Het plan volgt het concept om de luchtvaartindustrie in staat te stellen zowel te overleven als duurzaam te groeien. Dit plan zou ook in lijn zijn met de 20-jarige nationale strategie van de regering en zou de capaciteit en efficiëntie van de Thaise luchtvaartindustrie op het gebied van passagiersafhandeling vergroten. 

Een van de doelstellingen van het CAAT voor 2023 is het uitgeven van Public Aerodrome Operations Certificates (PAOCS) aan acht nieuwe luchthavens.

Khun Suttipong voegde eraan toe dat zijn bureau een masterplan aan het ontwikkelen is voor onbemande luchtvaartuigen die de komende 20 jaar zullen worden ingezet. Hij wees erop dat dronetechnologie momenteel verschillende functies vervult in het leven van mensen, waarbij hij recreatieve drones, reddingsdrones, landbouwdrones en bezorgdrones als voorbeelden noemt. 

Volgens Khun Suttipong werden in 2022 in totaal 4.836 drones geregistreerd, tegen slechts 328 in 2019, waardoor een algemene strategie moest worden ontwikkeld om drone-activiteiten duurzaam te promoten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise media 

Eén gedachte over “Thailand verwacht groei in de luchtvaartindustrie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!