Groep van 33 Thais keert met een overledene uit Turkije terug terwijl het dodental de 40.000 overschrijdt

THAILAND:- Een groep van 33 Thaise staatsburgers zal morgen vanuit Turkije terugvliegen, waarbij ook een overleden Thaise vrouw naar huis wordt meegenomen. Het Thaise USAR-team (zoek- en reddingsacties) zal in Turkije blijven en helpen tot hun 10-daagse missie voltooid is.

De repatrianten en overleden persoon zullen aankomen op Don Mueang Airport en voor screening naar een infectieziektekliniek worden gestuurd, aldus khun Narong Aphikulvanich, de secretaris van volksgezondheid.

Het Thaise USAR-team arriveerde afgelopen zaterdag in Turkije en heeft sindsdien drie gewonde Turken behandeld, waaronder één die in het ziekenhuis is opgenomen.

Volgens de Thaise krant “Thai PBS World”  zou khun Narong verklaard hebben dat een lid van het Thaise team een ​​geblesseerde knie heeft, maar met antibiotica wordt behandeld. Twee anderen hebben ademhalingssymptomen, ook zij worden dienovereenkomstig behandeld.

Khun Narong vertelde dat het tweede team gereed is om naar Turkije gestuurd te worden tenminste als de Turkse regering daarom vraagt.

Hij voegde eraan toe dat Thailand medische voorraden naar zowel Turkije als Syrië heeft gestuurd ter waarde van ongeveer 5,5 miljoen baht.

De Stichting Thai Scouts Promotion heeft gisteren 55 slaapzakken gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid om te geven aan de Thaise teams die in Turkije opereren.

Het dodental van de aardbeving met een kracht van 7,8 in Turkije en Syrië heeft naar verluidt de 40.000 mensen overschreden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!