17-jarige aanvoerder van voetbalclub “de wilde zwijntjes” uit Noord-Thailand in Engeland na beroerte gestorven

CHIANG RAI:- Eén van de twaalf jongens die in 2018 na een zenuwslopende reddingsoperatie levend uit een Thaise grot werd gehaald, is in een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk overleden. Dat meldt de BBC.

Duangpetch Promthep, de aanvoerder van het voetbalelftal dat twee weken vast kwam te zitten in een ondergelopen grot, is door onbekende oorzaak om het leven gekomen. In Britse media wordt gemeld dat hij een hoofdwond zou hebben opgelopen, maar veel is nog onduidelijk. De jongen begon eind vorig jaar op een voetbalacademie in het Engelse Leicestershire, toen hij 17 jaar was.

De moeder van de jongen heeft het tragische nieuws bevestigd aan een geloofsgemeenschap in het noorden van Thailand en ook zijn voormalige teamgenoten bevestigen op sociale media het overlijden van de jongen. Ook een stichting die Duangpetch naar Engeland hielp, deelt zijn overlijden.

Team-uitje
Het voetballertje was 13 jaar toen hij en zijn ploeggenoten van Wild Boars tijdens een teamuitje werden ingesloten door het snel stijgende water in de noordelijke provincie Chiang Rai. Zijn teamgenoten waren tussen de 11 en 16 jaar. Na een lange reddingsoperatie konden de jongens en hun trainers naar buiten worden gehaald. Aan de actie deden honderd duikers mee.

De reddingsoperatie werd wereldwijd gevolgd en nadien werden er boeken en films over gemaakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: BBC 

Eén gedachte over “17-jarige aanvoerder van voetbalclub “de wilde zwijntjes” uit Noord-Thailand in Engeland na beroerte gestorven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!