Thailand verwacht dit jaar nog 9,3 miljoen toeristen

BANGKOK:- De woordvoerder van de Thaise regering liet weten dat de regering verwacht dat er in de tweede helft van dit jaar meer dan 7 miljoen toeristen Thailand binnenkomen, terwijl er in de eerste helft bijna 2 miljoen het land bezochten.

Tussen 1 januari en 28 juni kwamen in totaal 1.978.023 buitenlandse bezoekers het Koninkrijk binnen, goed voor naar schatting 114 miljard baht aan bestedingen.

Het ministerie van Toerisme en Sport schat dat er tussen juli en september nog eens 2,7 miljoen toeristen zullen aankomen, en 4,5 miljoen tussen oktober en december, zei hij.

De aankomsten voor het hele jaar worden geschat op 9.325.500 met een totale omzet van ongeveer 1,27 biljoen baht, voegde hij eraan toe.

De meeste aankomsten per vliegtuig kwamen dit jaar uit India, Singapore, Maleisië, Vietnam en de Verenigde Staten, terwijl toeristen die over land kwamen voornamelijk uit Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam en China kwamen, zo verklaarde khun Thanakorn.

Ondertussen is het aantal aankomsten bij de controleposten aan de zuidelijke grens enorm gestegen sinds het Thailand Pass-toegangssysteem op 1 juli werd geschrapt.

Alleen al bij het Sadao-controlepunt in de provincie Songkhla kwamen op 1 juli ongeveer 5.000 toeristen uit Maleisië en Singapore Thailand binnen. Naar verwachting zullen deze maand ongeveer 100.000 bezoekers het land binnenkomen via dit controlepunt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Thailand verwacht dit jaar nog 9,3 miljoen toeristen”

  1. Idd. Hoop doet leven. Ik heb alvast mijn uitgestelde vlucht geboekt met aankomst in Thailand op 18 november en ik blijf dan 3 weken tot 8 december. Intussen hoop ik mijn tweede uitgestelde vlucht te kunnen boeken voor de maand juni/juli 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!