De Thaise politie staat vrijwel machteloos om het roken van wiet te verbieden

BANGKOK:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke las één verslag in de Thaise krant Siam Rath van een RTP-videoconferentie op hoog niveau met alle 88 politiebureaus in de omgeving van Bangkok, waarvan RTP-chef, politie-generaal Suwat Changyodsuk, als voorzitter op het hoofdbureau van politie fungeerde.

De geschiedenis laat opnieuw zien hoe de Thaise autoriteiten volledig overrompeld zijn door de legalisatie van vorige maand, zo schrijft de Asean Now in hun zondagseditie.

De videoconferentie werd ook bijgewoond door Met-chef Lt. Gen. Samran Nuanma, RTP-vicevoorzitter Samrongsak Kittiprafat en een aantal andere hoge functionarissen en sprekers.

Op de agenda stonden marihuana, straatprotesten en Suwat’s persoonlijke ​“baby”, het Smart Safety Zone-project ter discussie

De Thaise pers en Olleke Bolleke waren echter alleen geïnteresseerd in marihuana, wat een hot topic is in Thailand sinds het op 9 juni werd gelegaliseerd.  Het huis van afgevaardigden overweegt nog steeds de daadwerkelijke cannabiswet, dus behalve het beperken van extracten die meer dan 0,2% THC bevatten, is er verder geen wetgeving die de verkoop van marihuana zou verbieden.

De enige MoPH-regelgeving heeft betrekking op rookoverlast aan het publiek en verkoop aan minderjarigen en bepaalde personen zoals zwangere vrouwen.

Hoofdcommissaris Suwat gaf toe dat hij bezorgd was over marihuana, maar zijn mannen moeten nu eenmaal de wet volgen, maar het heikele punt is, dat er gewoon geen reden is om de verkoop van marihuana te stoppen.

De hoofdcommissaris drong aan op kalmte terwijl de Kamercommissie haar beraadslagingen voortzet en de politie voor zichzelf uitzoekt wat ze wel en niet kunnen doen.

Voor wat betreft mensen die openlijk roken in Sathorn Soi 4, de politie onderzoekt de wet, maar heeft nog geen daadwerkelijke acties ondernomen.

Wat betreft het reilen en zeilen in het Chana Songkram-gebied, duidelijk een verwijzing naar Khao San Road, werden pogingen ondernomen om te voorkomen dat mensen illegaal Cannabis omdat ze geen vergunning hebben voor straathandel.

Luitenant-generaal Sarayuth Sanguanphokhai vatte samen wat de politie heeft gedaan sinds de legalisatie op 9 juni maar bekende om dat er geen enkele arrestatie was geweest.

Generaal-majoor Trairong Phiwphan, een juridisch expert van de politie, zei dat mensen géén waterpijpen of joints in het openbaar mogen roken, omdat dit verboden is door de regels van het ministerie van Volksgezondheid inzake intimidatie.

Uw nieuwsbeer wijst erop dat er nog onduidelijk is als het gaat om coffeeshops.  Veel zaakjes verkopen gerolde joints, van achter de toonbank maar sommige niet, omdat ons eigen onderzoek vertelt dat het tegen de wet is.

Samengevat, de legalisatie is een complete schijnvertoning zo meent uw nieuwsbeer waarbij de Koninklijke Thaise politie zich bevindt in een dilemma tussen degenen die buiten hun huis willen roken (sommige cafés in de hoofdstad staan ​​dit toe) en degenen die een striktere naleving van de wet willen, één wet die rammelt aan alle kanten.

Het is een enorme warboel, waaruit blijkt dat politici die pleitten voor legalisatie volledig uit hun bol gegaan zijn en nu “zwevend” verwachten dat anderen de puinhoop die ze hebben veroorzaakt, zullen accepteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Siam Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!