Kunstenaar schildert in Noordoost-Thailand  het ene na het andere schilderij om de kuilen en gaten in de weg te markeren 

KHON KAEN:- Kunstenaar Kwanyuen Ketnoo werd van de ene op de andere dag een sensatie op Facebook nadat hij begon met het plaatsen van schilderijen op zijn geïmproviseerde galerij op een weg in de wijk Si Chomphu in Khon Kaen.

De bijgaande foto’s tonen zijn schilderijen, meestal van weelderige landschappen en groene bergen, op ezels die op kuilen zijn geplaatst met het bijschrift: “Mijn stad heeft zoveel gaten en gaten, dat het voor het Gelderse Berg en Dal niet onderdoet.

 De reden achter deze geïmproviseerde galerij op de Wang Pherm-Dong Land Road met gaten en kuilen bijna zijn leven van de kunstenaar hebben gekost.

 “Ik wil mijn schilderijen gebruiken om mensen te laten zien dat lokale wegen in Khon Kaen onmiddellijk gerepareerd moeten worden”, legde hij uit.

Hij voegde eraan toe dat er veel ongelukken en doden zijn gevallen op deze weg, vooral tijdens het regenseizoen.  Deze gaten zijn niet zichtbaar als ze in het regenseizoen met water zijn gevuld en in het droge seizoen met vuil, zei hij.

 “Honderden kinderen gebruiken deze weg elke dag om naar school te gaan, het wordt gebruikt om voedsel van en naar grote steden te vervoeren en mensen naar het ziekenhuis te brengen.  Deze ootholes duiden op een gebrek aan ontwikkeling, wat de levenskwaliteit van de gemeenschap vermindert, ” zo beëindigde hij het interview.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!