Thailand verwacht dit jaar géén recordbrekende stortregens ten gevolge van La Niña!

BANGKOK:- Thailand zal later in het jaar geen recordbrekende stortregens zien vanwege het natuurverschijnsel “La Niña”, aldus een universiteitsdeskundige, verbonden aan  het Thaise Bureau van de nationale watervoorraden.

De ONWR werkt samen met de Thaise Meteorologische Afdeling en het Hydro Informatics Institute om de voortgang van het weerfenomeen te volgen, zo vertelde secretaris-generaal Somkiat Prajamwong begin deze week.

Zijn opmerkingen kwamen nadat Khun Seree Supratid, directeur van het Centrum voor Klimaatverandering en Rampen van de Universiteit van Rangsit, de autoriteiten had gewaarschuwd zich voor te bereiden op veel zwaardere regenval als gevolg van het fenomeen La Niña.

Hij zei dat het de zwaarste regenval overal ter wereld in een millennium zou kunnen veroorzaken, zoals blijkt uit de overstromingen in China en West-Europa.

Zijn waarschuwing bracht vice-premier Prawit Wongsuwon ertoe de autoriteiten te bevelen de impact van La Niña op Thailand, met name Bangkok, te onderzoeken.

Khun Somkiat zei dat hoewel TMD verwacht dat La Niña dit jaar milder zal zijn, het in november en december meer regen naar het zuiden zal brengen.

In september en oktober zal er zware regenval plaatsvinden in het lagere noorden, de centrale vlaktes, het noordoosten en het oosten.

De afdeling zei dat de meeste regen naar verwachting in september zal vallen, met een gemiddelde neerslag van ongeveer 260 millimeter.

Daarom is het onwaarschijnlijk dat de regenval het historische record van 350 mm regen per dag zal overschrijden in de maanden waarin La Niña het meest actief is, zo vertelde khun Somkiat.

Khun Somkiat zei ook dat de tropische storm Cempaka de zuidwestmoessons versterkt, die dammen en reservoirs in het hele land, inclusief het noordoosten, met ongeveer 1,83 miljard kubieke meter zullen doen opzwellen.

Momenteel bevatten dammen en reservoirs in het hele land naar schatting 36,44 miljard kubieke meter water, oftewel ongeveer 44% van de totale opslagcapaciteit, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!