Het plan voor heropening van Thailand moet in oktober opnieuw worden beoordeeld

BANGKOK:- Het hoofd van de Thaise toeristenautoriteit, Khun Yutthasak Suphasorn heeft vastgesteld dat de pandemie in Thailand uit de hand gelopen is en dat de vaccinaties nog steeds veel te laag zijn, zo meldde de Thaise krant “Sanook” in een korte rapportage.

In een even korte verklaring die zeker zal leiden tot het wijdverbreide “Mijn naam is Haas”-spottend, merkte Khun Yutthasak op dat dit zou kunnen betekenen dat de plannen om het land begin oktober te heropenen voor buitenlandse toeristen in tien provincies, moeten worden bijgesteld.

Het gebeurde toen de woordvoerder van de economische situatie veroorzaakt door Covid, onder verwijzing naar TAT-cijfers, erop stond dat de toeristische uitgaven dit jaar 850 miljard baht zullen bedragen.

Het heropeningsplan van 1 oktober – onderdeel van het grote 120 dagen durende masterplan voor de heropening van premier Prayuth Chan-ocha – is ook van toepassing op Bangkok, Chiang Mai, Prachuap Khirikhan (Hua Hin), Phetchaburi (Cha-Am), Chonburi (Pattaya), Buriram , Phuket, Surat Thani, Krabi en Phangnga, waar de heropening verloopt volgens de reeds bestaande plannen.

Khun Yutthasak vertelde ook dat de pandemie momenteel niet onder controle is, en merkte op dat de CCSA dagelijks meer dan 10.000 nieuwe gevallen rapporteerde.

Volgens berichten in de media begint zelf de angst te ontstaan dat het aantal infecties de 15.000 zou kunnen halen en dat deze in het slechtste geval 20.000 of zelfs 30.000 infecties per dag zouden kunnen overschrijden.  Ook in sommige provincies die deel uitmaken van de heropeningsplannen, waaronder Bangkok, gelden veel verboden en reisbeperkingen.

Gezien de huidige situatie zijn nieuwe beoordelingen en plannen nodig, aangezien Thailand voorzichtig moet zijn met veiligheids- en risicofactoren. Hij zei dat dit ook de mogelijkheid omvat dat buitenlanders meer infecties binnenbrengen.

Interessant is dat hij géén commentaar gaf op potentiële toeristen die Thailand bezoeken, die vinden dat een bezoek op dit moment of in de komende maanden misschien niet aan te raden is, vooral met andere goedkopere binnenlandse of nabije thuisopties, de Amerikaanse en Europese toeristen die beschikbaar zijn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!