Thailand versoepelt de binnenkomst regels voor gevaccineerde toeristen

BANGKOK:- Thailand versoepelt vanaf 1 maart de inreisregels voor gevaccineerde reizigers. Voorheen moesten reizigers, ongeacht vaccinatiestatus, op dag vijf een PCR-test laten afnemen. Deze regel wordt nu geschrapt.

In plaats van een PCR-test, kunnen reizigers op dag vijf een antigeentest doen. Dit kunnen zij zelf regelen, waardoor reizigers niet langer een hotelreservering hoeven te maken voor de uitvoering van de test.

Op de eerste dag moet nog wel een PCR-test worden afgenomen. Voor deze test moeten reizigers het resultaat nog wel in een hotel afwachten. Bezoekers moeten bij aankomst in Thailand kunnen aantonen dat zij een hotel hebben gereserveerd en ook al hebben betaald.

Voor vertrek blijft een negatieve PCR-test ook nog steeds een vereiste voor toegang tot het land. Reizigers kunnen zich registreren door middel van een Thailand Pass.

Niet-gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst in een van tevoren goedgekeurd hotel in quarantaine gaan. De minimale medische verzekering die zij moeten hebben is verlaagd van $50.000 naar $20.000.

De versoepelingen zijn onderdeel van het Test & Go programma waarmee reizigers na een korte quarantaine Thailand in mogen reizen. Er zouden al meer dan 300.000 mensen gebruik hebben gemaakt van deze regeling, waarmee Thailand een grote stap zet richting de terugkeer van het toerisme.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise Kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!