Thailand verlaagt toezicht op apenpokken nadat er gemiddeld slechts twee infecties per maand werden gevonden

BANGKOK:- Thailand heeft het niveau van apenpokken controle verlaagd nadat het gemiddelde aantal patiënten is gedaald tot twee patiënten per maand.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Departement van ziektebestrijding, onthulde onthulde vandaag, maandag 19 september, dat het Ministerie van Volksgezondheid een Noodoperatiecentrum, afgekort EOC genoemd, had opgericht na de aankondiging van de WHO, waarbij de apenpokken ziekte werd uitgeroepen tot een internationale noodsituatie voor de volksgezondheid. 

Het PHEIC en het EOC hielden sindsdien de ontwikkeling van de apenpokken ziekte in Thailand in de gaten.

Volgens de wereldwijde surveillance van apenpokken nemen nieuwe infecties over de hele wereld aanzienlijk af, van het hoogste in augustus van ongeveer 1,000 gevallen per dag tot gemiddeld 580 per dag in september.

In Thailand werden de afgelopen vier maanden in totaal 8 apenpokken-infecties vastgesteld of gemiddeld twee patiënten per maand. De meesten van hen hadden een geschiedenis van het hebben van meerdere seksuele partners. Drie van hen hadden een voorgeschiedenis van symptomen voordat ze terugkeerden naar Thailand. Ook het ziekteonderzoek onder risicocontacten van de besmettingen liet geen verdere infectieoverdracht zien.

Daarom heeft de EOC het niveau van de apenpokken -surveillance-operatie verlaagd van het ministerieel niveau naar het afdelingsniveau. Dr. Opas benadrukte echter dat apenpokken nog steeds een besmettelijke ziekte betreft die toezicht vereist. Wanneer een verdachte infectie wordt gevonden, moet de afdeling ziektebestrijding rapporten en onderzoeken uitvoeren zoals ze in het verleden hebben gedaan.

“Volgens de analyse van het aantal laboratoriumtests bleek dat er patiënten waren die de ziektetests in de laboratoria uitvoerden, maar hun resultaten werden niet gerapporteerd aan het Departement van ziektebestrijding. Daarom willen we zowel openbare als particuliere ziekenhuizen in het hele land vragen om vermoedelijke gevallen te melden om het surveillanceproces van de ziekte actief en effectief te intensiveren”, besloot de directeur-generaal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!