Thailand verheugt zich op miljoenen buitenlandse toeristen 

BANGKOK:- Volgens het ministerie van Toerisme en Sport hebben dit jaar ruim 10 miljoen buitenlandse toeristen Thailand bezocht, waarmee ze ruim 500 miljard baht hebben verdiend. Zo werden er afgelopen zondag in totaal 10.723.953 buitenlandse bezoekers geteld, wat een inkomen genereerde van 518 miljard baht.

Premier Srettha Thavisin uitte zijn vreugde over het nieuws dat dit jaar meer dan 10 miljoen toeristen het land hebben bezocht.

Chinese staatsburgers vormden met ruim 2 miljoen de meerderheid van de buitenlandse bezoekers, gevolgd door 1,39 miljoen uit Maleisië, 695.624 uit Rusland, 619.186 uit Zuid-Korea en 546.935 uit India, aldus het ministerie.

Het ministerie heeft zich ook ten doel gesteld dit jaar 40 miljoen buitenlandse bezoekers te trekken, gelijk aan het cijfer van vóór de pandemie in 2019.

Het verwacht tegen het einde van dit jaar ook een inkomen van 3 biljoen baht uit binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Vorig jaar waren er volgens het ministerie ruim 28 miljoen buitenlandse aankomsten, wat volgens het ministerie 1,2 biljoen baht opbracht.

“De zaken zijn verbeterd. De aantallen zijn met ruim 140% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Ik denk dat er dit jaar een groot aantal buitenlandse bezoekers naar Thailand zal komen. Ik hoop ook dat ambtenaren de toegangscontrolesystemen zullen verbeteren, zodat bezoekers niet in lange rijen hoeven te staan ​​en lang moeten wachten.

Khun Srettha sprak terwijl hij de voormalige premier Thaksin Shinawatra bezocht en water over zijn hand goot in Thaksins Chan Song La-residentie ter gelegenheid van het Songkran-festival.

Khun Srettha beëindigde het gesprekje met de informatie die hij ontving van immigratie- en toerismebureaus positief was. “Tijdens het Songkran-festival heeft de toeristische sector een enorme impuls gekregen en is er een aanzienlijke hoeveelheid geld in omloop”, voegde hij eraan toe.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!