Anti alcohol netwerk in Thailand waarschuwt voor Group voor muziekmarketing

THAILAND:- Het Stop-Drink Network Thailand heeft het publiek gewaarschuwd dat drankbedrijven muziekmarketingstrategieën gebruiken om hun producten te promoten.

Khun Teera Watcharapranee, directeur van Stop-Drink Network Thailand, zei dat uit een netwerkonderzoek bleek dat drankbedrijven muziekmarketing gebruikten als hefboom om zangers en artiesten bij elkaar te brengen en concerten te houden om hun producten via verschillende kanalen te promoten, vooral op sociale media.

Het onderzoek werd uitgevoerd tijdens het Songkran-festival op 13 en 14 april, waarbij vrijwilligers werden uitgezonden om de marketingcampagnes van drie grote drankbedrijven te monitoren.

Er werd vastgesteld dat er activiteiten plaatsvonden in en buiten grote winkelcentra, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. De meeste waren gratis concerten, terwijl voor sommige concerten betaald moest worden, zei hij.

Deze bedrijven hanteerden een strategie voor het delen van merken door dezelfde merknamen en logo’s te gebruiken voor alcoholische producten om niet-alcoholische producten zoals drinkwater en frisdrank te promoten, om zo de restrictieve regels voor alcoholreclame te omzeilen, aldus khun Teera.

Dit zou in strijd kunnen zijn met artikel 32 van de Alcoholic Beverage Control Act, die alcoholreclame reguleert, voegde hij eraan toe.

In sommige gevallen konden concertbezoekers de kaartjes gebruiken om gratis bier te krijgen en de organisatoren slaagden er ook niet in om te screenen op minderjarigen, zei hij.  Khun Teera zei dat de informatie zal worden voorgelegd aan het Verkeersveiligheidscentrum van de regering om de zaak te onderzoeken.

Het zal ook worden doorgestuurd naar een commissie van het Huis van Afgevaardigden die de Alcoholic Beverage Control Act wijzigt om ervoor te zorgen dat de herziene versie van de wet maatregelen zal treffen om de marketing van sterke drankbedrijven bij te houden en indirecte reclame voor hun alcoholische producten te beteugelen, zei hij. 

Hij benadrukte dat de wet moet worden gewijzigd om de verkoop van alcoholische dranken door grote drankbedrijven te controleren.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!