Thailand vergroot de aantrekkingskracht van de land’s keuken

PATTAYA:- Het Ministerie van Handel heeft ‘Travel, Taste, Eat Thai SELECT’ geïnitieerd, een campagne om de Thaise keuken wereldwijd te versterken als onderdeel van zijn ‘zachte macht’-beleid.

Deze inspanning, geleid door het Department of International Trade Promotion (DITP), richt zich op het aanmoedigen van Thaise restaurants over de hele wereld om de Thaise SELECT-certificering te verkrijgen, waardoor de authenticiteit van Thais eten gegarandeerd wordt.

De steun van de regering sinds 2002 veronderstelt de mondiale populaire van de Thaise keuken en heeft ertoe bijgedragen dat het aantal Thaise restaurants in het buitenland 5.500 naar 15.000 is. De Thaise SELECT-certificering van het ministerie van Handel speelt een cruciale rol bij het behalen van de normen voor Thaise restaurants, zowel in Thailand als in het buitenland.

Momenteel zijn er wereldwijd 17.478 Thaise restaurants, waarvan 1.546 Thaise SELECT-gecertificeerd, voornamelijk grotendeels in de VS.

De campagne, gesteund door het Department of Business Development, het Ministerie van Toerisme en Sport en de Tourism Authority of Thailand, omvat marketinginspanningen en het creëren van toeristische routes rond Thaise SELECT-restaurants. De aanpak heeft tot doel de internationale status van de Thaise keuken te vergroten en een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de economische vooruitgang van Thailand.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!