Thailand vereist een verzekering van 3 miljoen baht voor niet-immigrantenvisa

BANGKOK:- In een herziening van de regels voor niet-immigrantenvisa, zullen buitenlanders nu minimaal 3 miljoen baht aan ziektekostenverzekering moeten hebben om in aanmerking te komen voor langdurig verblijf in Thailand, 8 keer meer dan de 400.000 baht dan die tot nu toe vereist was.

De nieuwe regel werd gisteren aangekondigd door vice-minister van Volksgezondheid, Khun Satit Pitutacha, die zei dat de verhoging van de verzekering nodig is om ervoor te zorgen dat, mocht een reiziger ziek worden tijdens hun verblijf van een jaar in het land, er meer verzekeringsgeld nodig is om te garanderen dat ze de juiste behandeling krijgen.

De enorm toegenomen verzekeringsplicht zou gelden voor buitenlanders met een niet-immigrantenvisum, inclusief O-visa en A-visa die maximaal een jaar in Thailand blijven.  Vanwege de strikte grenscontrole die de toegang voor bijna iedereen sloot, kregen in heel 2021 en 2020 slechts 3.768 expats en buitenlandse reizigers een niet-immigrantenvisum.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat verzekeringspolissen kunnen worden gekocht in hun eigen land of in eigen land binnen Thailand, maar bepalen dat de dekking minimaal 3 miljoen baht of het equivalent daarvan moet behouden als de polis in een vreemde valuta is weergegeven.

De aankondiging zal waarschijnlijk worden ontvangen met ongenoegen en weerslag van internationale reizigers die hopen van Thailand hun thuis te maken voor de lange termijn, of in ieder geval voor een jaar.  Het is vooral moeilijk voor diegenen die hopen met pensioen te gaan in Thailand, aangezien de verzekeringspremies berucht zijn omdat ze omhoogschieten zodra de aanvrager een bepaalde leeftijd passeert, en exponentieel toenemen met de leeftijd in de veronderstelling dat oudere mensen meer vatbaar zijn voor ziekten en ongevallen.

Terwijl Thailand bezig is plan na plan te bedenken om toeristen terug te lokken, klagen velen dat het ingewikkelde invoerproces, de stijgende kosten en de constante veranderingen in het immigratiebeleid die niet in het voordeel zijn van internationale reizigers, en bovendien tegelijkertijd de expats het land uit jagen naar landen die hen WEL warm omhelzen en er alles aan doen om hen het hof te maken

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Diverse Thaise kranten 

3 gedachten aan “Thailand vereist een verzekering van 3 miljoen baht voor niet-immigrantenvisa”

  1. Raamambtenaren…… wat hebben ze toch een mooie kijk op de wereld.

    Blij dat Thaise bevolking altijd garantie hebben dat ze de juiste behandeling krijgen.
    Benieuwd hoe gaat Changnoi uit Myanmar die verzekering nu gaat regelen van de 150 Baht die hij per dag krijgt van de visfabriek.

  2. En, dan kunnen de hospitalen nog meer vragen voor de farang. Nog oppassen dat ze niks in uw eten doen, om er voor te zorgen dat je in het hospitaal geraakt…..555

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!