De provincie Chonburi in Thailand annuleert de buffel races maar het processie-evenement van het festival gaat morgen gewoon door

THAILAND:- Chonburi’s iconische Buffalo Racing Festival is dit jaar afgelast vanwege de heersende Covid19 situatie, maar het provinciaal bestuur is wel doorgegaan met de organisatie van de processie ceremonie die het belang van buffels voor de traditionele landbouw opluistert.

De gouverneur van Chonburi, Khun Phakkathorn Thianchai zal morgen bij de boeddhistische ceremonie voor ter viering van het 150e Buffalo Racing Festival aanwezig zijn, welke traditioneel gehouden wordt op de dag voor het einde van de boeddhistische vastentijd, welke dit jaar op 21 oktober valt.

Het festival wordt normaal negen dagen en nachten gehouden en omvat evenementen zoals buffelraces, de schoonheidswedstrijd “Ms Buffalo”, vliegerwedstrijden, carnavalspellen, concerten en eetfestiviteiten.  Al deze evenementen zijn echter door de overheid afgelast om te voorkomen dat Covid19 virus zich verder verspreidt.

Vanmiddag werden 13 preken over tien incarnaties van de Boeddha tijdens een processie op wagens, welke door buffels van het gemeentelijk stadion van Chonburi naar de Muang Chonburi-markt werd voortgetrokken, een afstand van 10 kilometer.

De preken zullen worden voorgelegd aan een tempel waar boeddhistische monniken ze morgen zullen zingen om het einde van de boeddhistische vastentijd te markeren.

De wagens waren prachtig versierd, sommige met humoristische bedoelingen. De gouverneur reed bovenop één van de wagons en drong er bij de inwoners van Chonburi op aan om zich te laten vaccineren om de provincie te beschermen tegen Covid19 virus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!