Buitenlandse filmmakers trekken massaal naar het koninkrijk Thailand en besteden daar miljarden baht

BANGKOK:- Het koninkrijk Thailand heeft dit jaar 71 buitenlandse filmproducties verwelkomd, goed voor meer dan 3 miljard baht voor het land, zo maakte Khun Rachada Dhnadirek, de woordvoerster van de Thaise regering bekend.

De films werden tussen januari en oktober opgenomen in 29 provincies en leverden 3,4 miljard baht op, zei ze op basis van cijfers van het ministerie van Toerisme en Sport.

Bangkok was de meest populaire locatie om te filmen met 35 producties, gevolgd door Phuket (10), Samut Prakan (8), Pathum Thani (6), Phangnga (5) en drie in Lampang, Surat Thani, Nakhon Nayok, Samut Sakhon,  Nakhon Ratchasima en Chiang Rai.

De top vijf van landen met de meeste inkomsten waren de Verenigde Staten met 2,5 miljard baht, Hong Kong (286 miljoen baht), Singapore (228 miljoen baht), Frankrijk (120 miljoen baht) en China (85 miljoen baht).

Ondertussen liet Khun Thanusak Phuengdet, president van de Kamer van Koophandel van Phuket weten, dat het “Phuket Sandbox Regeling” heeft geholpen om de provinciale toeristische sector voor te bereiden op het hoogseizoen.

Hij bedankte de lokale overheid en de particuliere sector voor het aandringen om inwoners te laten vaccineren.

Ondanks het regenseizoen hebben sinds juli meer dan 50.000 buitenlandse reizigers, waaronder Hollywood-acteur Russell Crowe, de provincie bezocht.  Ze hebben niet alleen kamers geboekt in hotels, maar ook in verschillend hostels die hier sterk vertegenwoordigd zijn, zei hij.

Met het succes van de sandbox-regeling staan ​​andere ondernemers op het punt om de activiteiten voor het komende hoogseizoen opnieuw op te starten, voegde hij eraan toe.

Volgens de lokale autoriteiten hadden maandag 51.068 bezoekers hun weg naar de provincie gevonden sinds de start van de regeling.

De tweets van de Australische Russel Crowe over zijn positieve ervaring in Thailand werden door Premier Prayut hartelijk verwelkomd.  Hij was bezig met het filmen van een film uit de Vietnamoorlog, genaamd The Greatest Beer Run Ever.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!