Thailand verbiedt zonnebrandcrèmes met schadelijke chemicaliën voor koraalriffen in nationale parken van het land

THAILAND:- De Staatscourant van Thailansheeft het verbod aangekondigd op het gebruik van zonnebrandcrème die één van de vier chemicaliën bevat die als schadelijk worden beschouwd voor koraalriffen in de nationale parken. Het verbod is gisteren ingegaan.

Het gebruik van zonnebrandcrème met oxybenzone, octinoxaat, 4MBC en butylparaben is verboden in de nationale parken van het land, omdat dergelijke chemicaliën volgens het bevel elk jaar koralen beschadigen.

Volgens academische studies hebben chemicaliën die in zonnebrandcrème worden aangetroffen, koraalembryo’s beschadigd, het reproductiesysteem van de koralen belemmerd en leiden tot koraalverbleking.  

Ongeveer 3.500 merken zonnebrandcrème bleken ten minste één van de schadelijke chemicaliën te bevatten, volgens de studies die worden geciteerd door het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation.

Overtreders zullen worden aangeklaagd voor het overtreden van sectie 20 van de National Park Act B.E.  2522 en kan worden beboet tot 100.000 baht.

Toeristen worden sterk aangemoedigd om waterbestendige zonnebrandcrème of zonnebrandcrème met minerale producten, zoals zinkoxide, te gebruiken tijdens hun bezoek aan de nationale parken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in  Thailand
Bron:  The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!