De Thaise marine verscherpt maatregelen op pieren van Phuket en waarschuwt voor duiken in wateren buiten de provincie

PHUKET:- Het Marine Department van Surat Thani heeft de screeningmaatregelen voor vaartuigen die via zeekanalen naar alle pieren in de provincie verhoogd in overeenstemming met maatregelen om geïmporteerde gevallen te voorkomen die het sandbox-programma kunnen beïnvloeden, zo maakte directeur-generaal Witthaya Thamuang bekend.

De gouverneur van Phuket had een bevel uitgevaardigd om voertuigen van 3 tot 16 augustus de provincie te verbieden, als onderdeel van strengere preventieve maatregelen tegen Covid-19.  Uitzonderingen worden gemaakt voor ambulances, voertuigen van reddingswerkers en financiële instellingen, en vervoer van medisch gereedschap, chemicaliën, medicijnen, diervoeder, landbouwproducten, brandstof, pakketten, machines, bouwmateriaal en auto-onderdelen.

“De maatregelen zijn ook bedoeld om het vertrouwen van reizigers te vergroten in de gekoppelde toerismecampagne genaamd “7+7 Island Hopping”, waarmee gevaccineerde toeristen die zeven dagen in Phuket hebben verbleven, naar andere nabijgelegen eilanden in Surat Thani, Krabi en Phang Nga varen om daar nog zeven dagen te verblijven, zo verklaarde khun Witthaya.

“Onder de huidige verscherpte screeningmaatregelen zullen toeristen die Phuket verlaten om naar andere provincies te gaan niet meer naar Phuket terug mogen komen omdat ze niet voldoen aan de uitzonderingen om het eiland binnen te komen”, zo maakte hij duidelijk.

“Bovendien mogen toeristen die op de boot stappen die voor duikactiviteiten in de territoriale wateren van andere provincies, niet terugkeren naar het eiland, zelfs als ze tijdens de trip niet van boord gaan”, zo waarschuwde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in  Thailand
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!