THAILAND | Tolvrije snelwegen van 30 december tot 3 januari

BANGKOK:- Tijdens het wekelijkse kabinetsberaad is een vrijstelling van tolgelden goedgekeurd van twee snelwegen – nr. 7 (Bangkok-Chonburi-Pattaya) en nr. 9 (Bang Pa In-Bang Phli en Phra Pra Daeng-Bang Khun Tian) vanaf na middernacht  van 30 december tot middernacht van 3 januari, zo maakte de plv.  regeringswoordvoerster Traisulee Traisoranakul bekend.

“De vrijstelling is bedoeld om de financiële last van mensen te verminderen en de verkeersstroom te vergemakkelijken, die naar verwachting tijdens het nieuwjaarsfestival zal toenemen”, zei ze.  “Een onbelemmerde verkeersstroom bij tolhuisjes zal ook helpen de opeenhoping van luchtvervuiling veroorzaakt door de uitstoot van voertuigen te verminderen.”

De regering had eerder aangekondigd dat 3 januari (maandag) een feestdag is ter compensatie van Nieuwjaarsdag (1 januari) die op zaterdag valt.  Dit heeft een vierdaags lang weekend gevormd tijdens het nieuwjaarsfestival, terwijl veel mensen naar verwachting naar hun geboorteplaats zullen reizen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!