Thailand telt op dit moment ruim 5000 gevallen van knokkelkoorts, zo meldden de Thaise gezondheidszorg

BANGKOK:- De autoriteiten in Bangkok hebben hun bezorgdheid geuit over seizoensgebonden knokkelkoorts en adviseren mensen om een ​​arts te raadplegen als ze symptomen van de ziekte krijgen.

De plv. regeringswoordvoerster, khun Traisuree Taisaranakul zei dat Thailand zich momenteel in het regenseizoen bevindt, wat een ideale omgeving biedt voor muggen en het risico op gevallen van knokkelkoorts in het hele land verhoogt.

Ze citeerde gegevens van het departement van gezondheid, het DDC, dat van 1 januari tot 30 juni 5.196 gevallen van knokkelkoorts meldde, waarvan zes met dodelijke afloop.

De regering roept mensen op waakzaam te zijn en mogelijke broedplaatsen voor muggen in hun gemeenschappen te elimineren.

De mensen worden ook aangespoord om hun persoonlijke en gezinsgezondheid nauwlettend in de gaten te houden, aangezien de pandemie ook nog niet voorbij is.

Iedereen die hoge koorts heeft die zelfs na inname van medicatie niet verdwijnt, evenals hoofdpijn, stijfheid en rode uitslag op het lichaam, moet stoppen met het gebruik van aspirine-achtige medicijnen of ibuprofen en onmiddellijk medische hulp inroepen.

Voor meer informatie over knokkelkoorts of een andere ziekte kunt u contact opnemen met de DDC-hotline op 1422.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  National News Bureau of Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!