Nieuwe sekteleider moedigt zijn volgelingen in Noordoost Thailand aan veel te zuipen om dronken te worden 

MAHA SARAKHAM:- Verschillende Thaise journalisten rezen af naar de tempel van een nieuwe religieuze sekte in de Isaan-provincie Maha Sarakham om de leider te interviewen nadat een virale TikTok-video onthulde dat hij volgelingen aanmoedigde om tijdens de cultus-ceremonie flink dronken te worden.

Een vrouwelijke TikTok-gebruiker plaatste een video die deelnam aan een ceremonie met de sekte in Maha Sarrakham.  De video onthulde dat deelnemers een geheel wit kostuum met een rode hoofdband droegen.  zittend op de vloer eten eten en zich te buiten gingen aan flink alcohol. De mannen, gekleed als priesters, lopen rond de volgelingen en moedigen hen aan om te bidden en te zingen.

Het bijschrift van de video luidde: “Doe mee met onze ceremonie als je rijk wilt worden.  De ceremonie zal je lot welgezind laten zijn en een fortuin ligt op je te wachten.  

Stop niet met drinken tijdens de ceremonie
Drink bier om véél goud te krijgen, en drink rijstwhisky om fortuin te vergaren.
“Hoe meer je dronken bent, hoe meer goud en fortuin u toekomt, zo lalde Phra Ajarn Kampee.”

De cultceremonie ging viraal op Thaise sociale media, waarbij veel internetters zeiden dat hij een bedrieger is.  Sommigen zeiden dat zijn volgers werden bedrogen, geld zouden verliezen en een slechte gezondheid hadden door alcohol.

Anderen reageerden op de video en zeiden: “Het is een bierbuffet”, “Ik wil daarheen om dronken te worden”, of “Is de alcoholische drank inbegrepen in het ceremoniepakket?”

Gisteren bezochten verslaggevers de cult-tempel van Phra Maha Munee Khru Tham Gao Goat, in het district Chiang Yuen in de provincie Maha Sarakham.  Ze waren er getuige van, dat volgelingen uit het hele land bij de ingang van de tempel wachten om de sekteleider te begroeten. Elke volger moet wel een reservering maken omdat de leider dagelijks slechts 50 bezoekers kan toewaaien.

De sekteleider, Phra Ajarn Kampee, of Rue Si Kham Phee, zei dat de ceremonie niet gebaseerd is op boeddhistische principes, en voegde eraan toe dat zijn preken gebaseerd zijn op de lessen die hij van andere grote leraren had geleerd.

De sekteleider gaf toe dat de ceremonie niemand rijk heeft gemaakt, maar moedigde mensen aan om hard te werken voor hun geld.

Hij onthulde dat een aantal mensen naar hem terugkeerden omdat ze succesvol waren na deelname aan een van zijn ceremonies.  Hij benadrukte dat niet iedereen zo succesvol zou zijn als ze zouden willen, omdat de ceremonie slechts een aanmoediging was, volgers moeten nog steeds hard werken om rijk te worden.

 Phra Ajarn Kampee hield vol dat de ceremonie mensen niet aanmoedigde om alleen alcohol te drinken.  Hij zei dat zijn volgelingen ook moeten weten en ook gas aan tempels moeten doneren.  Hij zei dat hij niemand dwong om in hem te geloven en voegde eraan toe dat de mensen die hem bekritiseerden zelf moesten komen kijken.  Hij maakte bekend dat zijn volgelingen veel dingen voor het goede doel verrichten.

De lachende sekteleider concludeerde dat hij nooit iemand om geld had bedreigd of gevraagd, maar mensen geven hem royaal  geld, omdat hen dat volgens hun overtuigingen toekomt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!