Thailand streeft volgend jaar naar 1,73 biljoen baht toeristische inkomsten 

BANGKOK:- De Thaise regering heeft zich ten doel gesteld om volgend jaar 1,73 biljoen baht aan toeristische inkomsten te genereren, zo verklaarde regeringswoordvoerder khun Anucha Burapachaisri.

Khun Anucha zei dat het doel van 1,73 biljoen baht ongeveer 80% van de inkomsten uit toerisme is in 2019, vóór de pandemie van het coronavirus.

Daarvan zou 970 miljard baht voor buitenlandse bezoekers zijn en 760 miljard baht voor binnenlands toerisme.

In het gunstigste geval zouden de totale inkomsten uit toerisme in 2023 2,38 biljoen baht kunnen bereiken – 1,5 biljoen baht van buitenlandse aankomsten en 880 miljard baht van binnenlands toerisme.

De woordvoerder zei voorts dat de regering blij is dat luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten aanpassen aan het aantal toeristen, dat naar verwachting zal toenemen tijdens het toeristische hoogseizoen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar tot begin volgend jaar.

De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, had voorspeld dat het Thaise toerisme zou blijven groeien.  Het bureau schatte dat het aantal toeristen in het laatste kwartaal (oktober-december) van volgend jaar rond de 1,5 miljoen per maand zou liggen.

Het TAT zal samenwerken met luchtvaartmaatschappijen om de verkoop en marketing te stimuleren en een sfeer te herstellen die bevorderlijk is voor het toerisme.

 “Sinds de regering de reisbeperkingen heeft versoepeld om het land te heropenen, zijn er van januari tot september dit jaar meer dan 5 miljoen buitenlandse toeristen naar Thailand gekomen.

Alleen al in september worden er ongeveer 1 miljoen verwacht.  Tegen het einde van 2022 wordt verwacht dat het totale aantal toeristen 10 miljoen baht zal bedragen”, aldus khun Anucha.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!