In de afgelopen 3 maanden is er in Thailand 43 ton gesmokkeld varkensvlees in beslag genomen

BANGKOK:  Volgens khun Patchara Anuntasilpa, de directeur-generaal van het douaneagentschap, hebben de Thaise douanebeambten van Bangkok in de afgelopen drie maanden meer dan 43 ton gesmokkeld varkensvlees ter waarde van 8,9 miljoen baht in beslag genomen, waarvan alleen al in september ongeveer 35 ton.

Hij verklaarde dat het agentschap harder gaat optreden tegen ingevroren varkens- en varkenskarkassen die via verschillende grensovergangen het land worden binnengesmokkeld om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest te voorkomen.

Hij noemde een incident op 11 september toen douanebeambten een containervrachtwagen aanhielden in het district Bang Phli in de provincie Samut Prakan en aan boord 23 ton bevroren varkensvlees vonden ter waarde van ongeveer 5 miljoen baht.

Hij voegde eraan toe dat de chauffeur van de vrachtwagen geen documentatie kon overleggen waaruit bleek waar het varkensvlees vandaan kwam en dat er bovendien geen invoervergunning was.

Eveneens in september hielden douanebeambten in de zuidelijke provincie Songkhla een containervrachtwagen op de Phet Kasem-snelweg aan en namen 12 ton gesmokkeld varkensvlees ter waarde van ongeveer 2,3 miljoen baht in beslag.

Alle in beslag genomen varkensvlees en karkassen worden verscheept naar het depot van het Thaise departement van veeteelt voor opslag in afwachting van juridische stappen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de smokkel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!