Stadsreiniging van Phuket druk bezig met de voorbereiding van het vegetarisch festival

PHUKET:- Over een week wordt jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival van 26 september tot 4 oktober gehouden. De stadsmedewerkers en vrijwilligers helpen Chinese heiligdommen bij de voorbereiding van het festival. 

Verschillende teams boenden de voorpleinen van de belangrijkste heiligdommen die deelnamen aan de vieringen, waaronder de heiligdommen Pud Jor en Jui Tui in het belangrijkste district van de stad. 

De gouverneur van Phuket, Pichet, hield een persconferentie om ervoor te zorgen dat alle beheerders van heiligdommen de regels begrepen. 

Het vegetarisch festival van Phuket staat bekend om zijn Ma Song. De spirituele volgelingen verminken zichzelf en snijden hun wangen en tongen open met zwaarden, messen en stekels. Daarna marcheren ze uren door de straten in de hoop dat ze door hun pijn een heilige en spirituele staat kunnen bereiken. De Ma Song hebben helpers die hen volgen om hun bloed te zuiveren en ze met handdoeken deppen, zodat ze niet in brand vliegen van het vele vuurwerk. 

De autoriteiten zijn van plan om tijdens het festival Covid19 maatregelen te handhaven. Iedereen die deelneemt aan rituele ceremonies bij de heiligdommen moet tijdens het festival minimaal twee covid19-vaccinaties hebben gehad en elke drie dagen een ATK-test ondergaan. Ook moeten deelnemers te allen tijde mondkapjes dragen. 

Khun Chantana Sittiphan, van het provinciekantoor van Phuket van het ministerie van Cultuur, zei dat de beheerders van heiligdommen verantwoordelijk zijn voor de handhaving van de maatregelen. 

De straatoptochten van het festival beginnen op 27 september bij de Koor Su Gong Naka-schrijn in Wichit. Tot 4 oktober zullen de processies elke dag plaatsvinden. Andere hoogtepunten van het festivalprogramma zijn de zuiveringsceremonies op de “Fire Walk” van 30 september tot 4 oktober en de “Bridge Crossing Ceremonies” van 3 tot 4 oktober.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Der-Farang 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!