Het MWA van Bangkok liet weten dat het kraanwater tot volgende week zout is

~IEMAND ONGEZOUTEN DE WAARHEID ZEGGEN~
(Iemand heel open zeggen waar het om gaat)

BANGKOK:- Het binnendringen van zout water in de Chao Phraya zal het natriumgehalte in leidingwater vanaf vandaag gedurende ten minste zes dagen hoger zijn dan normaal het geval is, zo liet de Metropolitan Waterworks Authority (MWA) weten.

Khun Komkrit Dinakara Na Ayudhya, de plv. gouverneur van MWA, zei dat het bureau samenwerkt met de Royal Irrigation Department en Bangkok Drainage and Sewerage Department om te voorkomen dat zout water het Sam Lae Raw Water Pumping Station binnendringt.  

Diabetes, met name ook ouderen, jonge kinderen en kleine huisdieren dienen het drinken van kraanwater te vermijden.  Hij zei ook dat kokend kraanwater niet helpt, omdat het zout nog geconcentreerder wordt.

 “Om de mensen tegemoet te komen, kunnen zij flessen meenemen om drinkwater op te halen bij het dichtstbijzijnde MWA-filiaal”, aldus de gouverneur.

De kwaliteit van het water kan worden gevolgd via de MWA-website https://twqonline.mwa.co.th/, via @MWAthailand op Facebook,  Lijn, Twitter en Instagram of via de MWA smartphone applicatie.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!