Thailand streeft ernaar dat er in 2035 alleen elektrische voertuigen rondrijden

~WOLFEN DROMEN VAN BOSSEN~
(Iedereen denkt aan datgene wat het dichtste bij hem ligt)

THAILAND:- Het land heeft een ambitieus plan aangekondigd om in 2035 alleen nog maar emissievrije elektrische voertuigen te verkopen, aangezien het een voortrekkersrol wil spelen op de markt voor elektrische auto’s.  Op dit moment is in Thailand minder dan 1% van de voertuigen op de weg elektrisch, maar een adviseur van de nationale beleidscommissie van het Ministerie van Energie zei dat het duidelijk is dat de wereld die kant op gaat en dat Thailand die markt moet grijpen om te helpen herstellen van de  Covid19-pandemie.  

Het land heeft al een stabiele toeleveringsketen en een sterke productie van conventionele auto’s, dus het is te hopen dat de overgang naar emissievrije voertuigen succesvol zal zijn.

De auto-industrie vertegenwoordigt ongeveer 10% van de Thaise economie en ondersteunt ongeveer 850.000 werknemers.  Andere industrieën, zoals plastic, staal, ijzer en petrochemie, worden allemaal sterk ondersteund door de auto-industrie.  En 50% van de auto’s die in Thailand worden geproduceerd, wordt naar Zuidoost-Azië, met name Indonesië, Maleisië en de Filippijnen geëxporteerd.

Het ambitieuze plan om van Thailand tegen 2035 een land voor elektrische voertuigen te maken, kent gaandeweg even ambitieuze benchmarks.  Een eerdere doelstelling van 30% van alle als elektrische voertuigen geregistreerde voertuigen is tegen het einde van dit decennium opgewaardeerd tot 50%.  Maar voor het uitfaseren van traditionele gasvreters is facilitering van de overheid nodig om de transitie te maken.  

Het creëren van de juiste infrastructuur, het ontwikkelen van regelgeving voor de productie van elektrische voertuigen en het aanbieden van zowel fiscale prikkels aan fabrikanten als consumentenprikkels om elektrische auto’s te kopen, zal nodig zijn om het publiek en de productiesector ertoe aan te zetten dit doel te bereiken.

De Electric Vehicle Association of Thailand wees erop dat het op een natuurlijke manier laten verlopen van de overgang met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen te lang kan duren, en dat een ambitieus doel als deze een goede manier is om investeerders in deze nieuwe technologieën en productiesectoren aan te trekken.  

Hoewel de acceptatie van emissievrije voertuigen in Thailand nog steeds laag is, met slechts ongeveer 1% van de voertuigen op de weg die elektrisch zijn, heeft de EV-markt de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie veel beter aangepakt dan de traditionele automarkt.  De huidige traditionele auto’s kenden in 2020 een daling van de verkopen met 26% maar de emissievrije elektrische voertuigen noteerden in diezelfde periode een stijging van 1,4%.  

Met de juiste implementatie en stimulering is de droom van Thailand om de elektronische productiehub van Zuidoost-Azië te worden mogelijk mogelijk.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!