Thailand stelt per direct een milieustandaard in voor tempel crematoria’s

THAILAND:- Gisteren is er een nieuwe norm voor crematoria van kracht geworden om het milieu te beschermen en de rookuitstoot te verminderen, met name in gemeenschappen in de buurt van boeddhistische tempels.

Khun Attapon Charoenchansa, directeur-generaal van het departement voor luchtvervuiling, liet weten dat een bericht van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu gisteren van kracht geworden was, dat van toepassing is op crematoria in Bangkok, Pattaya en andere stedelijke gebieden.  Voor crematoria in andere gebieden buiten de stadsdelen geldt echter een aflossingsvrije periode van drie jaar.

Volgens de directeur-generaal zijn er klachten geweest over rook en geur van crematie, vooral tijdens de Covid19 pandemie, toen er vele lichamen in tempels werden gecremeerd.

Crematoria van slechte kwaliteit met onvolledige crematie veroorzaakten luchtvervuiling met fijnstof, koolmonoxide, zwaveldioxide en as.

Er zijn 42.655 boeddhistische tempels en ongeveer 25.500 crematoria in het hele land.  Ongeveer 8.000 crematoria bevinden zich in Bangkok, Pattaya en de gemeenten, en ongeveer 17.500 crematoria bevinden zich in andere gebieden.

Uit het onderzoek van het Pollution Control Bureau bleek dat crematoria in Bangkok en andere steden voldoen aan de normen voor vervuilingsbeheersing, zo zei Khun Attapon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thais persbureau MCOT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!