IKEA gaat eind volgend jaar haar eerste stadswinkel in Zuidoost-Azië openen 

BANGKOK:- IKEA, het bekende Zweedse woninginrichtingsmerk, gaat eind volgend jaar haar eerste stadswinkel in Zuidoost-Azië openen in Bangkok.

Mevrouw Leonie Hoskin, retailmanager van IKEA Thailand en Vietnam, zei dat het bedrijf 12.000 vierkante meter op de derde verdieping van het EmSphere-winkelcomplex had gehuurd met een huurovereenkomst van 25 jaar, om de eerste stadswinkel op Sukhumvit Road te openen.

“We hebben voor de Sukhumvit-locatie gekozen omdat het een iconische buurt is die niet alleen bekend is bij lokale klanten, maar ook bij debuitenlanders,” zei ze.  “Het omvat 300.000 huishoudens binnen een straal van slechts 5 kilometer, en Sukhumvit ligt op loopafstand van de BTS en MRT.  Deze makkelijk bereikbare locatie zal IKEA voor veel mensen toegankelijker maken.  Het zal The EM District, een zakelijke en lifestylebestemming van wereldklasse, versterken.”

Het filiaal IKEA Sukhumvit is van plan 200 medewerkers in dienst te nemen, met een compleet assortiment kamersets, de markthal, zelfbedieningsbalies en een IKEA-restaurant dat vergelijkbaar is met de bestaande winkels in Bang Yai en Bang Na.

“Het concept van de stadswinkel is een belangrijke strategie voor de nieuwe uitbreiding van IKEA over de hele wereld.  Dit is het juiste moment om het IKEA city store-concept in Bangkok te lanceren.  Het wordt het beste stadswinkelconcept ter wereld omdat het een duidelijk concept en een complete winkelervaring biedt die vergelijkbaar is met de originele IKEA-winkels”, zei ze.

Khun Sirin Atsilarat, winkelmanager van IKEA Sukhumvit, zei dat de winkel ongeveer 9.500 producten zal verkopen.

“Het is echt moeilijk en uitdagend om de exploitatie van het IKEA city store-concept winstgevend te maken, maar het is het juiste moment om de city store in Thailand te introduceren,” zei ze.

IKEA heeft een meubelmarktaandeel van 10% in Samut Prakan en Bang Yai in de provincie Nonthaburi, aldus Khun  Sirin.

In Bangkok heeft IKEA slechts een aandeel van 5% in de meubelverkoop van shoppers in het centrum van Bangkok en streeft ernaar dat aandeel te verdubbelen tot 10% na de opening van haar nieuwe stadswinkel op Sukhumvit.  Khun Sirin verwacht dat de verkoop bij IKEA Sukhumvit gelijk zal zijn aan die van IKEA Bang Yai.

Volgens khun Sirin houdt IKEA zijn prijzen dit jaar laag ondanks de inflatiedruk.

IKEA kwam in 2011 in Thailand. Er zijn nu drie IKEA-winkels in Thailand, waaronder IKEA Bang Na, Phuket, Bang Yai en volgend jaar dus het Sukhumvit filiaal.

Naast IKEA Sukhumvit ziet het bedrijf het potentieel van locaties in verschillende provincies voor nieuwe IKEA-winkels, waaronder Chiang Mai en Nakhon Ratchasima.  Het is ook van plan om zijn winkel in Phuket uit te breiden.

Naast fysieke winkels heeft het bedrijf sinds 2017 ook online mogelijkheden onderzocht. De online verkoop is nu goed voor 23-25% van de totale omzet van het bedrijf, een stijging van 15-17% vóór de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!