Thailand stelt een nieuwe sigarettenbelasting in om de pakjes sigaretten met 6 a 8 baht per pakje te verhogen

BANGKOK:- Verwacht wordt dat een nieuwe belasting de prijs van een pakje sigaretten vanaf volgende maand met 6-8 baht zal verhogen.

Het accijns departement van Thailand heeft het voorstel van nieuwe tabaksbelasting bij de minister van Financiën, Arkhom Termpittayapaisith, neergelegd en verwacht op tijd goedkeuring van het kabinet te krijgen om de belasting op 1 oktober in te voeren, zo liet de directie-generaal van de afdeling accijnzen, Khun Lavaron Sangsnit weten.

Sinds 2017 gelden er twee belastingtarieven voor sigaretten: 20 procent voor pakjes met een prijs van 60 Baht of minder, en 40 procent voor pakjes van meer dan 60 Baht.  Veel sigarettenfabrikanten verlaagden hun prijs tot minder dan 60 baht om de belastingdruk te verminderen.

Het departement heeft nog niet gezegd of de nieuwe structuur een enkel of dubbel tarief zal zijn, alleen dat de belasting hoger zal zijn dan nu het geval is.

Khun Lavaron zei dat de nieuwe structuur tot doel heeft vier tabaksgerelateerde problemen op te lossen: de druk op het volksgezondheidssysteem verminderen, de gevolgen voor tabaksboeren minimaliseren, de overheidsinkomsten op peil houden en illegaal geïmporteerde en namaaksigaretten te controleren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!