Overheidsambtenaar in Chiang Rai gearresteerd voor het achteroverslaan van 13 miljoen baht, welke bestemd was voor gehandicapte Covid19 patiënten

CHIANG RAI:-  Een ambtenaar die verantwoordelijk is voor financiën bij het Ministerie van Sociale Ontwikkeling is zondag gearresteerd wegens het stelen van 13 miljoen baht, welke bestemd was voor Covid19 getroffen gehandicapten Thaise mensen.

De commandant van de Anti-Corruptie Divisie,  politie generaal Charoonkiart Pankaew zei dat de 41-jarige Pisal Sukjaitham in het Mae Sai-district van Chiang Rai op grond van een arrestatiebevel op beschuldiging van fraude werd aangehouden.

Het ministerie heeft op het politiebureau van Phaya Thai een klacht ingediend waarin khun Pisal werd beschuldigd van het in eigen zak steken van het geld dat is gereserveerd voor het helpen van mensen met een handicap die lijden aan Covid19 virus.  De zaak werd later behandeld door de Anti-Corruptie Division.

Het ministerie ondernam actie nadat een budget van 13 miljoen baht naar één van zijn persoonlijke bankrekeningen was overgemaakt 

Het bericht in de krant specificeerde niet wanneer de misdaden waren gepleegd en de politie gaf geen verdere details over de detentie van de man in Mae Sai.

Generaal Pankaew verklaarde enkel dat de verdachte man vermoedelijk naar Myanmar probeerde te vluchten. De politiechef van Phaya Thai, kolonel Bowornpob Soonthornreakha, verklaarde dat Khun Pisal de aantijgingen ontkende.

Hij is voor verder verhoor naar de Anti-Corruptie Divisie gestuurd.  De politie is van plan de zaak deze week Pong  door te sturen naar het Centraal Strafhof voor corruptie en wangedrag.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Eén gedachte over “Overheidsambtenaar in Chiang Rai gearresteerd voor het achteroverslaan van 13 miljoen baht, welke bestemd was voor gehandicapte Covid19 patiënten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!