Thailand start volgende week met landelijke campagnes om de voetgangersveiligheid op zebrapaden bevorderen

THAILAND:- De gouverneurs van alle 76 provincies in Thailand organiseren van 21 t/m 25 februari een bewustwording campagne voor verkeersveiligheid onder het thema ‘Campagne ter voorkoming van ongevallen op zebrapaden’.

De Minister van Binnenlandse Zaken, khun Anupong Paochinda heeft de gouverneurs opgedragen, in hun hoedanigheid van hoofd van het provinciale verkeersveiligheidsbureau, bewustmakingscampagnes onder automobilisten te lanceren om de verkeerswetten te respecteren en de veiligheid van voetgangers op zebrapaden te waarborgen.

Anupong zei dat een ongeval op een zebrapad in Bangkok, waarbij een vrouwelijke arts om het leven kwam, de vice-premier Prawit Wongsuwan, voorzitter van het Verkeersveiligheidscentrum, ertoe aanzette een vergadering te houden, waarin werd besloten om landelijke bewustmakingscampagnes over verkeersveiligheid te lanceren.

De campagnes zullen erop gericht zijn automobilisten bewust te maken van mogelijk verlies aan mensenlevens als ze verkeersregels overtreden, zei Anupong.

Tijdens de campagneweek zal de verkeerspolitie de arrestaties van verkeersovertreders opvoeren, die maximum boetes zullen krijgen.

De betrokken ambtenaren zullen ook markeringen op wegen opnieuw schilderen om zebrapaden duidelijker te maken, en zullen verkeersborden ophangen om automobilisten voor de oversteekplaatsen te waarschuwen, voegde de minister van Binnenlandse Zaken toe.

De campagnes zullen automobilisten ook vertellen om hun snelheid voor zebrapaden in de buurt van scholen, in gemeenschappelijke ruimtes en voor ziekenhuizen te verminderen.

“Bovenal zullen de campagnes automobilisten vertellen om voorrang te geven aan voetgangers op zebrapaden,” zei Anupong.

Hij zei dat de veiligheidsbewustzijnscampagnes voorlopig op de 21e van elke maand zullen worden herhaald.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!